Kurkuma je považována za královnu koření. V Indii ji lidé přidávají téměř do všech pokrmů, které vaří. Připravit si z ní ale můžete také ten nejzdravější nápoj, který dokáže snadno posílit vaše zdraví a dodat vám složky, které nutně potřebujete.
Právě z tohoto důvodu je často cennou složkou přírodních léků. Koření obsahuje více než 300 antioxidantů a je prospěšné ho denně konzumovat. Podívejte se, jak si ho můžete snadno a rychle připravit ve vlastní kuchyni.
Jedinečný recept na zdraví
Tento recept na šťávu je vyroben z kurkumy. Použít přitom můžete kurkumu v prášku nebo čerstvý kořen kurkumy. Tento léčivý elixír lze díky protizánětlivým vlastnostem použít jako analgetikum. Kromě toho ale poskytuje také širokou škálu zdravotních výhod. Na jeho výhody se podíváme níže. Nyní se ale podívejme na to, co budete na přípravu tohoto jedinečného nápoje potřebovat.
Na výrobu budete potřebovat:
- 5 cm čerstvého kořene kurkumy nebo 1 polévkovou lžíci mleté kurkumy
- 1 cm kořene zázvoru
- 5 organických mrkví
- 1 organický pomeranč
- 2 organické citrony
- 1 organickou salátovou okurku.
Jak sami vidíte, nic špatného v nápoji není. Dáte do něj jen to nejlepší a to nejlepší z něj také získáte. Bio kvalita potravin je důležitá, protože neobsahují toxiny.
Návod na přípravu
Nejdříve oloupejte všechny citrusové plody. Můžete nechat bílou část kůže citrusů, která obsahuje velké množství vitamínů. Mrkev a okurku umyjte zeleninovým kartáčem. Odstraňte poškozené části kořenů.
Všechny ingredience protáhněte odšťavňovačem nebo výkonným mixérem. Pokud používáte práškovou kurkumu, promíchejte ji do džusu mixérem nebo jen lžící. Podávejte samostatně nebo s kostkami ledu. Pro dosažení nejlepších výsledků konzumujte půl hodiny před snídaní.
Zdravotní výhody
Kurkuma a tento nápoj jsou prospěšné v mnoha ohledech. Mezi základní pozitiva, která byste měli rozhodně zvážit, patří pomoc s artritidou, depresemi a demencí, eliminace toxinů z organismu, snížení bolesti a zánětů.
Stejně dobře ale také vyživuje srdce a krevní cévy. A nedílnou pomocí je také při léčbě rakoviny jakéhokoli typu, protože její antioxidanty regulují růst volných radikálů v těle. Volné radikály vedou k mnoha chorobám, včetně rakoviny. Nápoj je vhodný zejména u rakoviny tlustého střeva, vaječníků, prostaty a prsu.