Je jen málo lidí, které vepřové maso dělají v jednom větším kuse, když teda nepočítáme pečení masa o svátcích. A to je velká škoda.
Existují tisíce důvodů, proč se vepřové maso nejčastěji používá v kuchyních. Vepřové maso je totiž jemné, zlehka mastné a téměř vždy se povede. Obvykle je také levnější než další druhy mas. Zejména jen vepřové maso nakrájené na plátky a smažené s cibulí je moc dobré. Slabou stránkou vepřového masa je to, že se rychle vysuší. Pokud však do pánve přilejete mléko, nic takového se vám nikdy nestane.
Co budete k přípravě tohoto jídla potřebovat
- 400g vepřového masa
- 2 polévkové lžíce másla
- 0,5 l mléka
- 2 polévkové lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička koriandru
- 0,5 lžičky soli a pepře
Je to chutné a také jednoduché
Nejprve si vezměte maso a pořádně ho omyjte a otřete ručníkem, aby nebylo zbytečně mokré. Vepřové maso posypte koriandrem, oreganem, pepřem a solí. Oloupejte si 3 stroužky česneku a nakrájejte ho na velmi tenké plátky. Smažte je na hluboké pánvi, ve které je rozpuštěný olej a máslo a potom do ní vložte i maso.
Teď přichází na řadu čarování s mlékem
Pokud chcete, aby maso bylo chutnější a na povrchu křupavější, smažte ho z obou stran na vysoké teplotě, aby mělo lehce hnědou barvu. V tuhle dobu si na maso nalijte vlažné mléko a maso v mléce duste přibližně 2 hodiny. Nesmíte zapomenout po hodině maso otočit. Dbejte hlavně na to, aby se mléko zcela neodpařilo. Maso můžete podávat jak teplé, tak studené.
Podávejte například s hořčicí
Pokud chcete, aby maso bylo co nejšťavnatější a nejjemnější, je tato metoda přímo pro vás. Je to vlastně podobné jako bešamelová omáčka, taky změkčuje a je chutná. Maso bude jemné, i když byste ho chtěli podávat za studena. Doporučujeme maso nakrájet a podávat s hořčicí a chlebem. Přejeme vám dobrou chuť!