Virová infekce a nachlazení už nemají šanci. Domácí směs na posílení imunity dokonale aktivuje obranyschopnost těla

Fotografie: Getty Images

Jakmile přijde zima, většinu lidí trápí virová infekce a nachlazení. Je to každoroční nepříjemnost, kterou je třeba včas řešit a nejlépe jí zcela předcházet. Jak ale na to? Především je důležité celoročně pečovat o svou imunitu, dobře se oblékat a nevystavovat se riziku prochladnutí. Kromě toho však můžete pro své zdraví udělat ještě více.

Stačí si připravit tuto směs přírodních surovin, které zaženou každou chřipku a nachlazení a podpoří vaše zdraví v zimních měsících. Budete potřebovat zázvor, citron a med. Tyto ingredience mají mimořádnou sílu a dokážou vás ochránit před nachlazením i zvyšovat imunitu těla.

Zázvor je bohatým zdrojem vitamínu A, B1, B2, B6, C, E, sodíku, draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu, mědi, manganu či železa a pyšní se i protizánětlivými a antioxidačními účinky.

Budete potřebovat:

  • 120 gramů kořene zázvoru
  • 4 citrony
  • 150 mililitrů medu

Jak na to?

Kořen zázvoru oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Zázvor dejte do misky a přidejte k němu 4 oloupané a na kousky nakrájené citrony. Promíchejte a přilijte rozpuštěný med.

Fotografie: Pixabay

Nyní si vezměte ponorný mixér a vše řádně promixujte, aby vznikla hustá homogenní směs. Tu přendejte do uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. Lék máte hotový.

Jak jej užívat?

Tento přírodní lék by měl být užíván jedenkrát denně. Dopřejte si jednu polévkovou lžíci a zapijte ji teplým nápojem. Zpočátku se vám možná bude zdát směs příliš silná a výrazná, ale na tuto ostřejší chuť si rychle zvyknete. Lahodnou směs můžete také snadno přidat do čaje nebo jiných horkých nápojů k dochucení.

Jaké budou výsledky?

Zázvorová směs dokáže výrazně posílit vaše zdraví a dodat vám sílu v boji proti nachlazení a virům. Mějte pevné zdraví! Postarejte se také o své blízké a podělte se s nimi o tento recept, který je skutečnou vitamínovou bombou a vynikající ochranou proti nachlazení!

Se zázvorem opatrně

I když je zázvor většinou dobře snášen, při vyšší konzumaci hrozí také nevolnosti, průjem, podráždění žaludku nebo pálení žáhy. Ve výjimečných případech se může vyskytnout také alergie na zázvor, která se projevuje dušností, brněním kolem úst, trávicími potížemi či bušením srdce.

Fotografie: Pixabay

Jakmile se u vás takové příznaky projeví, je nutné ihned vyhledat lékaře. Se zázvorem by měli zacházet opatrně také diabetici a ti, kdo užívají léky na snížení krvácivosti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]