Francie je podle mnohých kuchařů zemí salátů. Během 19. století odtud přišly zcela revoluční recepty na tento pokrm. Do Francie se salát dostal z Apeninského poloostrova.
Kuchaři si pak tento oblíbený pokrm vypůjčili a z ostrovů ho přivezli do rodné země. Z Francie se pak začal šířit do dalších zemí, respektive celého světa. V Evropě se následně objevily i nové přístupy k jeho přípravě a vznikly další saláty. Asi nejrelevantnější z těchto verzí jsou „César“, „Řek“ a „Olivier“. Pokud vás ovšem omrzely tradiční způsoby přípravy, není od věci zkusit něco nového. Například tento lehký salát s kuřecími prsíčky. Jak na přípravu?
Potřebné přísady
- 1 kus kuřecích prsou
- 4 vejce
- okurka
- svazek zelené cibule
- 1 cibule
- 100 gramů tvrdého sýra
- 4 polévkové lžíce majonézy
- ½ lžičky soli
- případy na cibulovou marinádu
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 3 polévkové lžíce octa
- 150 mililitrů vody
Česká verze světového pokrmu ale z levných ingrediencí. Taková dobrota tu ještě nebyla
Příprava postup
- Cibuli nakrájejte na malé kostičky, dejte do hrnečku a smíchejte s octem i solí. Přidejte ještě ocet s vodou a nechte marinovat asi 10 minut.
- Stejně nakrájejte okurku. Kuřecí prsa si uvažte předem ve slané vodě, pak nakrájejte na středně velké kousky.
- Nejdříve uvařte vejce natvrdo, ta nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte opět na kostičky, sýr pak na hrubém struhadle.
- Pokrájejte zelené cibulky, vložte do salátové misky s okurkou, kuřecími prsy, vejci i sýrem. Z misky s cibulí slijte octovou vodu, cibuli přidejte do salátu.
- Salát ozdobte, ochuťte majonézou a velmi důkladně promíchejte. Klidně několikrát, aby byl všude skutečně promísený. Místo majonézy se v případě potřeby dá použít i řecký jogurt, pak bude výsledek i méně kalorický. Dobrou chuť.
Napište komentář