Jestliže chcete udělat na jídlo něco rychlého, ale docházejí vám nápady, tak se nebojte vyzkoušet tento recept. Dokáže je připravit naprosto každý.
Jestliže jste zelné palačinky v životě neochutnali, tak to musíte rozhodně napravit. Mohou být připraveny ze všemožných odrůd, ale ty nejlepší si uděláte z bílého zelí. Jejich obrovskou výhodou je to, že většinu přísad běžně vlastníte doma, tudíž za ně ani moc neutratíte. Navíc jsou velmi originální, tudíž s nimi určitě mile překvapíte návštěvy. Tak co, jdete do toho?
Ingredience a postup přípravy
Budete potřebovat:
- 250 gramů bílého zelí
- 40 gramů kukuřičného škrobu
- Jedno vejce
- Půl lžičky soli
- 120 gramů pšeničné mouky
- 100 gramů jarní cibulky
- 250 mililitrů obyčejné vody
- Slunečnicový olej dle potřeby
- Metličku
- Hlubokou mísu
- Nůž
- Desku na krájení
- Pánev s pokličkou
Jako první si vezměte vejce a metličkou jej v hluboké míse rozšlehejte společně se špetkou soli. Přidejte vodu a dohromady důkladně promíchejte. Poté si bokem vezměte pšeničnou mouku a smíchejte ji s kukuřičným škrobem.
Jakmile vám vznikne suchá směs, tak ji začněte pomalu a opatrně přimíchávat do rozšlehaného vajíčka s vodou. Dávejte si záležet na tom, abyste neustále šlehali metličkou, jinak by se vám mohly v těstu vytvořit nežádoucí hrudky.
Svou sytostí vám vynahradí i večeři
To, že máte hotovo poznáte tak, že vám vznikne poměrně tekuté, ale držící těsto. Následně si vezměte desku na krájení a zpracujte na ní za pomoci nože zelí a cibuli. Čím drobnější kousky z nich budou, tím lépe pro vás.
Nyní si vezměte malé množství slunečnicového oleje a rozehřejte ho na pánvi. Na něj poté rozetřete tenkou vrstvu zelného těsta a přikryjte jej pokličkou. Po třech minutách placku otočte a smažte ji i z druhé strany po stejnou dobu, tentokrát ovšem bez pokličky. Opakujte s každým kusem. Dobrou chuť!