Chlebíčky často považujeme za rychlou a snadnou volbu pro snídani. Přestože jsou chlebíčky oblíbené pro svou jednoduchost, ne všichni mají k nim tak příznivý vztah.
Skutečností je, že chlebíčky mohou být potenciálně škodlivé pro naše zdraví, zejména pokud jsou konzumovány v nadměrném množství. Velké množství chlebíčků může způsobit potíže s trávením a gastrointestinálním traktem a přispívat k vzniku celulitidy. Naštěstí existuje řada zdravějších alternativ. Ty nabízejí výživnější a vyváženější složení, které může prospět našemu zdraví.
Ingredience potřebné na vyvážený zapečený chlebíček:
- bageta
- 200 gramů šunky
- 200 gramů konzervovaného ananasu
- 2 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 150 gramů mozzarelly
Nejdříve si připravte ingredience
Nakrájejte šunku a ananas na malé kostičky a smíchejte je dohromady. Poté si připravte česnekovou majonézu tím, že si protlačíte česnek a smícháte ho s majonézou. Nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Ingredience si připravte na stůl tak, ať je máte po ruce. Samotná příprava výsledného chlebíčku není nijak náročná a nezabere nám více než 10 minut.
Kromě této lahodné tuňákové pomazánky už jinou nepřipravuju. U nás doma si ji všichni zamilovali
Vše umístíme na připravenou bagetu
Nyní připravte bagetu. Nakrájejte ji na tenké kousky a každý z nich potřete česnekovou majonézou. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a posypte vršky směsí šunky a ananasu. Nakonec posypte sýrem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 10 minut, nebo dokud sýr neztvrdne a nezačne se barvit do zlatohněda.
Před podáváním můžete ozdobit
Před samotným servírováním připravených chlebíčků je můžeme ozdobit bylinkami, což jim dodá svěžest a další vrstvu chuti. A pak už jen zbývá si pochutnat na těchto horkých sendvičích, které chutnají neobvykle a jsou připraveny během chvíle. Dopřát si je můžeme jako lahodnou snídani, rychlou svačinu nebo odlehčenou večeři.
Napište komentář