Zapečené těstoviny s lisovanou šunkou a sýrem: Jedinečný recept, který nikdy neomrzí. Dělám ho každou neděli už 14 let

Pokud jste fanoušek zapečených těstovin, pak byste rozhodně měli vyzkoušet tento jedinečný recept. Pochutná si naprosto celá vaše rodina a přátelé.

Pokud rádi vaříte zapečené těstoviny, ale všechny vaše dosavadní recepty vás již omrzely, máme pro vás velmi dobrou zprávu. Připravili jsme totiž pro vás jedinečný postup, díky kterému se se vší pravděpodobností nebudete moci tohoto lahodnému pokrmu nabažit. Jeho kouzlo spočívá především v použitých ingrediencích a jedinečném postupu – ten ovšem není vůbec náročný, tudíž se nemusíte bát, že byste to nezvládli. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte  se do toho!

Zapečené těstoviny s lisovanou šunkou a sýrem

Pokud si chcete uvařit jednoduchý, rychlý a hlavně chutný pokrm, tento recept je pro vás jako dělaný. Zapečené těstoviny s lisovanou šunkou jsou vhodnou volbou jak pro nenáročnou večeři, tak i chutný rodinný oběd. Kromě toho si na nich díky tomuto postupu pochutnáte mnohem více než kdykoliv předtím – sýr bude ve výsledku krásně rozteklý a šunka dodá pokrmu tu správnou chuť. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů těstovin
  • 300 gramů lisované šunky
  • 200 gramů sýra
  • 1 ks zelená cibulka
  • Bylinky, podle chuti
  • 300 mililitrů živočišného mléka
  • 2 ks vejce
  • 300 mililitrů obyčejné vody

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte těstoviny. Ty uvařte tak, jak je máte rádi, a mezitím si nakrájejte prolisovanou šunku na menší kousky (pokud nemáte lisovanou šunku, můžete použít klobásu).
  • Hotové těstoviny nyní vložte do zapékací misky (nebo na vhodný plech), navrch dejte šunku, zelenou cibulku a nasekané bylinky (nejlépe se k tomuto pokrmu hodí kopr a petržel). Ingredience na chvíli nechte stranou.
  • Oddělte vajíčka od žloutků a bílek vyšlehejte spolu se se solí do hladka. Poté hotové hmotě přidejte mléko a vodu a opět míchejte, dokud nebudete mít homogenní směs. Tu poté nalijte do mísy s těstovinami a prolisovanou šunkou.
  • Nyní se vrhněte na sýr. Ten nastrouhejte na hrubém struhadla a poté jím posypte povrch ingrediencí v zapékací míse nebo plechu.
  • Mísu nebo zapékací plech dále zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Po 40 minutách pokrm vyjměte z trouby a odstraňte fólii.
  • Poté téměř hotový pokrm opět vložte do trouby a nechte jej ještě 5 minut zapékat – sýr by měl získat hnědší barvu.
  • Nakonec zapečené těstoviny vyndejte a ještě před podáváním je posypte jemně nasekanými bylinkami.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Tímto pokrmem rozhodně překvapíte všechny své blízké, a to nejen tím, jak dobře chutná, ale také jeho nenáročností. Pokud vám navíc nechutnají výše uvedené bylinky, můžete si přidat své vlastní a udělat to tak, jak to máte rádi vy. Během pečení si dejte pozor na dobu zapékání bez hliníkové fólie. Pokud totiž pokrm necháte v troubě déle, než je nutné, mohl by se sýr začít připalovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*