Zděděná garáž skrývala poklad v podobě automobilového veteránu nedozírné hodnoty

Automobilový veterán, to je sen mnoha lidí. Někomu však může spadnout do klína úplně náhodou, stačí jenom správné dědictví. Tak tomu bylo i v případě tohoto muže, který měl babičku, se kterou měl krásný vztah. Jak ale po její smrti zjistil, ta měla jedno tajemství, o kterém nikomu neřekla. Pro něho to bylo tajemství příjemné.

Přenechala mu garáž

Když starší člověk umře, zanechá za sebou určitý majetek. Obvykle není nijak velký, což se zdálo i v tomto případě. Babička totiž svému vnukovi odkázala garáž. Nikdy nemluvila o tom, že by v ní snad mělo být auto, stejně jako nepředpokládal, že v ní bude něco jiného než haraburdí. A to i podle toho, kde daná garáž stála a v jakém byla stavu. Říkal si, že by se bez takového dědictví klidně i obešel. Ale když už ho měl, co mu zbývalo.

Podíval se do ní

Jednoho dne se přece rozhodl, že se do garáže podívá. Že ji alespoň vyklidí a že si z ní udělá dílnu, nebo jiný prostor. To co zde však uviděl, to mu jasně vyrazilo dech. Bylo zde staré, zaprášené a dost zanedbané auto. Už na první pohled ale bylo jasné, že to je automobilový veterán. A on to nechápal, jelikož jeho babička o něm nikdy nemluvila a najednou ho viděl před sebou. I když autům moc nerozuměl, tak stejně jako každý, když vidí něco podobného, ví, že to bude zajímavý kousek.

Nechal si ho ocenit

Když se kdekoliv najde automobilový veterán, a je jedno v jakém je stavu, je jistá jedna věc. Jde o něco, co má určitě velkou hodnotu. Ta, která byla odhadnuta, však vnukovi zemřelé babičky vyrazila dech. V odkázané garáži totiž stál vůz s označením Atalante Bugatti 57S. když došlo k jeho ocenění, nový jeho majitel nemohl uvěřit. Odhadní cena je mezi sedmi až devíti miliony euro. Jeho babička byla ohromně bohatá, jenom o tom netušil. A kdo ví, možná o ceně vozu neměla tušení ani ona sama. Možná věděla, že zde auto je, ale jakou má cenu tušit nemohla.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]