Okamžitě zmizí ze stolu: Vynikající zavařená rajčata dle vyhlášeného receptu z dob Československa. Křupavá lahůdka

Pokud vás tak nějak nenapadá, co udělat z rajčat, vyzkoušejte je zavařit. Jakmile ochutnáte, tak poznáte, že to rozhodně stojí za to.

Možná jste ještě neslyšeli o zavařovaných rajčatech. Ano, asi znáte sušená rajčata v nálevu, ale určitě jste je ještě nezavařovali. Tento recept vás ale přesvědčí, že byste to měli dělat minimálně jednou do roka. Je to velmi jednoduché a také rychlé na přípravu. Tím pádem to zvládne úplně každý a vy se můžete spolehnout na to, že vám to bude opravdu chutnat.

Co budete potřebovat

  • rajčata, 1200 g;
  • sladká paprika, 300 g;
  • feferonka, půl lusku;
  • česnek, 1 hlava;
  • svazek petrželky;
  • cukr, 2 polévkové lžíce;
  • sůl, 1 polévková lžíce;
  • rostlinný olej, 3 polévkové lžíce;
  • ocet 9%, 2 polévkové lžíce.

Je to opravdu jednoduché

Z takového množství ingrediencí vám vzniknou 2 sklenice po 1 litru. Rajčata si nakrájejte na středně silné plátky. Sladkou papriku si nakrájejte na tenké proužky a tu pálivou jemně nasekejte. Bylinky si nasekejte a česnek nakrájejte na tenké plátky. Rajčata si smíchejte se sladkou a pálivou paprikou, česnekem a bylinkami, osolte a také zasypte cukrem. Zalijte octem a rostlinným olejem.

Vše dobře promíchejte a nechte 10 minut marinovat, aby vytekla šťáva. Tento salát si rozložte do sterilizovaných sklenic a zavřete víčky. Sklenice otočte a dejte na 2 dny do lednice. Pravidelně míchejte, aby se šťáva dostala do celé sklenice. Sklenice poté vydrží několik měsíců, třeba i do rána. Je to tak jednoduché, bez sterilizace a vaření získáte úžasně chutná a voňavá zelená rajčata. Přejeme vám dobrou chuť!