Posledních 10 let piju tuto zelnou šťávu a nikdy nepřiberu: 2týdenní kúra na bolesti žaludku, revmatické bolesti a rychlé hubnutí

O zelí je všeobecně známo, že působí pozitivně na trávení. Co už ví ale málo lidí je třeba fakt, že vám pomůže i se snížením krevního tlaku a zvyšuje celkovou odolnost organismu. 

Máte problémy s bolestmi žaludku, špatným trávením či nedostatkem vitamínu C? Nebo vás trápí revmatické bolesti a už nevíte, co si máte počít? Nemusíte hned běžet do lékárny a zbytečně do svého těla cpát chemii. Nejprve můžete vyzkoušet přírodní pomoc v podobě této zelné šťávy, se kterou se vám bude i lépe hubnout.

Ingredience, které budete pro přípravu potřebovat:

  • Hlávkové zelí – 1 hlávka na 1 sklenici šťávy

Ano, to je skutečně vše. Jediné, co na sklenici šťávy potřebujete je hlávka zelí a odšťavňovač. Pokud jej ovšem nevlastníte, můžete si pomoci i jinak. Zelí je možno rozmixovat v mixéru a šťávu poté přecedit. Ze zbylé dužiny můžete poté klasicky uvařit. Měli byste si nakoupit velkou zásobu, jelikož při dvoutýdenní kůře budete muset vypít 3 až 4 sklenice šťávy za den.

Fotografie: Unsplash

Šťávu byste měli konzumovat ihned poté, co ji připravíte, jestliže z jejích účinků chcete vytěžit maximum. Jestliže chcete tuto kůru praktikovat kvůli hubnutí, tak je samozřejmostí i přizpůsobení vaší běžné stravy. Měli byste jíst zdravě a mít dostatečný příjem bílkovin. Během kůry se vyhněte alkoholu, tabákovým výrobkům a sladkostem obloukem.

Pokud vás trápí gastritida a vředy, šťáva vám pomůže díky aminokyselině zvané glutamin, která stimuluje obnovu buněk chránících žaludek a tenké střevo. Co se týče revmatických bolestí, pomohou vám zelné listy. Přiložte je na bolestivá místa a na dvě hodiny a zároveň pijte dvě sklenice šťávy denně. V tomto případě můžete kůru praktikovat až 40 dní, pak si ovšem dejte alespoň dva týdny pauzu. V kombinaci s mrkvovou šťávou můžete celkově posílit organismus.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*