Na internetu jsem našla tento snadný recept na domácí zmrzlinu, která chutná jako mé dětství

Zmrzlina

Recept na zmrzlinu v oplatce zaujme každého, kdo touží po jednoduchém a ikonickém dezertu. Tento recept je tak snadný, že je škoda, že jsme ho neznali dříve.

Při výběru plátů na oplatky je dobré vybírat tenké nebo vaflovité varianty, které najdete snadno v supermarketech nebo cukrárnách. K výrobě této lahodné zmrzliny budete potřebovat pouze tři suroviny: smetanu ke šlehání, tubu vanilkového kondenzovaného mléka a samotné oplatkové listy.

Ingredience potřebné na přípravu oplatky se zmrzlinou:

  • 400 mililitrů smetany ke šlehání
  • tuba vanilkového kondenzovaného mléka
  • oplatkové listy

Postup je jednoduchý, má ale pár zásad

Smetanu určenou ke šlehání je vhodné mít uloženou v lednici až do chvíle, kdy ji budete skutečně šlehat. Tímto způsobem se šlehání usnadní a zabráníte tomu, aby se smetana změnila na sýr nebo tekutou hmotu. Při šlehání použijte ruční mixér a pracujte s vysokou rychlostí. Přidejte také špetku soli.

Domácí zmrzlina

Tato pravá domácí turecká zmrzlina je v naší rodině hitem. Žádnou z obchodu už nekupujeme

Ingredience jednoduše smícháme

Ke smetaně nalijte obsah tuby s kondenzovaným mlékem až tehdy, když má smetanová směs dostatečnou hustotu. Poté připravte dortovou formu a vyložte ji potravinářskou fólií, ideálně dvakrát. Nakrájejte plátky oplatek nožem tak, aby se vešly na dno dortové formy, a vložte jeden list oplatky dovnitř.

Smetana
Fotografie: Pexels

Směs navrstvíme na oplatky a schováme do chladu

Nalijte směs smetany do formy a přikryjte další vrstvou oplatky. Dejte do mrazáku a nechte tam zmrzlinu alespoň 8 hodin, nejlépe přes noc. Po uplynutí této doby vyjměte zmrzlinu a nakrájejte na menší porce. Tento jednoduchý recept jistě potěší každou hospodyňku, chuťově je ale výborný.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*