104 let starý přírodní recept na krevní tlak a cholesterol: Královský sirup ze zázvoru, medu a dalších 3 surovin

V dnešní době si na vysoký krevní tlak či cholesterol stěžuje pořád více a více lidí. Řešení přitom nemusí hned hledat u lékaře, existuje i šetrnější a přírodní varianta. 

Ať už se jedná o vysoký krevní tlak či vysokou hladinu cholesterolu, obojí není žádná sranda. V prvním případě vás mohou trápit různé otoky končetin, tlak na hrudi, bolesti hlavy, nespavost a s ní spojená únava. V druhém případě je ještě nebezpečnější to, že se vysoký cholesterol prakticky nijak neprojevuje do doby, než to začne být opravdu vážné. Je proto dobré alespoň preventivně pro své zdraví něco udělat.

Ingredience, které potřebujete na přípravu:

  • Zázvor – 1 000 g
  • Med – 1 lžička
  • Jablečný ocet – 1 lžíce
  • Česnek – 1 stroužek
  • Citronová šťáva – 1 lžíce

Zázvor oloupejte a nastrouhejte na struhadle. Dejte ho do mixéru a přidejte k němu med, jablečný ocet a citronovou šťávu. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte, přidejte ho ke zbylým surovinám. Vše společně mixujte cca 30 vteřin při vysoké rychlosti. Poté směs sceďte a dejte ji na pět dní do lednice. Doporučené dávkování je jedna lžíce směsi před snídaní a jedna lžíce před večeří.

Fotografie: Unsplash

Tuto proceduru byste měli provádět maximálně tři dny za sebou, poté přichází na řadu alespoň dvoutýdenní pauza. Česnek je z dlouhodobého hlediska často spojován se snížením vysokého krevního tlaku. Citronová šťáva zase dokáže obnovit pružnost cév. Zároveň i obsahuje velké množství vitamínu B.

Při pravidelné konzumaci pomáhá předcházet srdečnímu selhání. Co se týče zázvoru, tak ten dokáže aktivovat enzym, jež pomáhá snižovat hodnoty vysokého cholesterolu. Kombinace těchto surovin je tedy více než účinná a při pravidelném provozování této kůry máte velkou šanci na úspěch.