6 překvapujících potravin, o kterých jste netušili, že se dají zamrazit

Mraznička je ideálním místem, kde můžete ukládat mnoho druhů potravin a prodloužit tak jejich životnost. Běžně do ní ukládáme maso, ovoce a zeleninu. Do mrazáku toho však můžete umístit mnoho druhů potravin, u kterých by vás to možná ani nenapadlo.

Ořechy

Ořechy se vám po pár měsících skladování mohou pěkně zkazit. Oloupejte si vlašské ořechy či lískové ořechy a uložte je do mrazáku. V mrazáku vydrží déle fit a vy je můžete s klidem použít na pečení během Vánoc.

Byliny

Přebytek úrody bylinek můžete samozřejmě usušit, ale dobrou volbou je i jejich zmrazení. Po zmrazení zůstávají bylinky zelené. Při vaření tak stačí sáhnout do mrazáku, vytáhnout bazalku, tymián, šalvěj či podobnou bylinu a přidat do vašeho pokrmu. Bylinky v mrazáku zůstávají zelené a vašim pokrmům dají dostatečný šmrnc.

Vařená vejce

Tento tip se vám bude hodit především v období Velikonoc. Pokud vám zbydou natvrdo uvařená vajíčka, zmrazte je. Díky tomu vám vydrží déle a použít je můžete i za měsíc. Vajíčka však zamrazujte již bez skořápek.

Kukuřice

Také jste v zimě přemýšleli o chuti sladké kukuřice a že byste si dali na másle opečenou kukuřici? Žádný problém. Zamrazte si pár kusů kukuřice a během zimy si je můžete klidně připravit podle vaší chuti.

Mouka

Ano, i mouku můžete uložit v mrazáku. Pokud jste si nakoupili ve slevě mnoho mouky a nestíháte ji zpracovat, uložte ji do mrazáku. Všechny procesy v mouce se zastaví a ji můžete poté dál používat. V mrazáku se také zničí různé zárodky, například molů, které by se vám do mouky mohly snadno pustit.

Ovoce

Zamrazte si také ovoce. Borůvky, ostružiny, červený rybíz, banány, ananas, vše, co máte rádi a co by vám až do zimy určitě nevydrželo. Poté stačí zmrazené ovoce vyndat, naklást na koláč, přidat do smoothie či si připravit ovocný přeliv na lívance.

Obrázek: naturallivingideas