Tvarohová buchta s kakaem a vanilkovým pudinkem podle minutkového receptu bez vážení

Rychlý a snadný recept na lahodný koláč na plech se vám bude hodit, kdykoliv dostanete chuť na sladké, anebo budete potřebovat pohostit nečekanou návštěvu.

Jednoduché a bezpracné koláče se hodí v každé domácnosti, zejména když máte děti. Jakmile je začne honit mlsná a doma nebude kousek sladkého, během hodinky upečete perfektní koláč, který svou vůní přiláká i sousedky odnaproti.

Ingredience

Na korpus

  • Hladká mouka – 2 hrnky
  • cukr – 1 hrnek
  • olej – půl hrnku
  • vejce – 3 ks
  • horká voda – 1 hrnek
  • kakaový prášek – 3 lžíce
  • prášek do pečiva – 1 balíček

Na tvarohovou náplň

  • Tvaroh – 500 g
  • vanilkový cukr – 1 balíček
  • vanilkový pudink – 1 balíček
  • mléko – 400 ml
  • žloutek – 1 ks
Fotografie: Pixabay

Návod na přípravu

Pro přípravu korpusu vyšlehejte vejce s cukrem a kakaovým práškem. Když je směs hladká, přilijte vodu a olej a dobře promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte prášek do pečiva s hladkou moukou a obojí prosejte přes jemné sítko do vaječné směsi. Vytvořte hladké těsto, které přeneste na plech vyložený pečicím papírem a urovnejte ho do rovnoměrné vrstvy.

Nyní připravte náplň. Tvaroh vyklopte do mísy, přidejte vanilkový cukr a jeden žloutek a vše vyšlehejte do krémové konzistence. Připravte vanilkový pudink podle návodu, vyklopte ho do misky a nechte vychladnout. Zchladlý pudink pak po lžících přidávejte do tvarohového krému a dobře ho do něj zašlehejte.

Náplň vložte do zdobicího sáčku a vytvořte z ní na povrchu těsta silnou mřížku. Připravený koláč vložte do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C a pečte ho po dobu 30 minut. Poté jej nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poprašte povrch moučkovým cukrem a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*