Udělejte si tuto speciální marinádu a vaše kuřecí stehna budou chuťově ta nejlepší! Recept k nezaplacení od manželky hospodského

Přišlo období grilování všemožných druhů masa a pokud jste se rozhodli udělat kuřecí stehna, pak při jejich přípravě rozhodně nesmí chybět tato marináda. 

Léto je úžasné období, kdy má člověk nespočetně možností, jak může využít další krásný a teplý den. A výjimkou samozřejmě není ani oblíbené grilování, bez kterého se neobejdou žádné prázdniny ani volno v práci. Jestliže jste se pro tentokrát rozhodli, že v hlavní roli budou kuřecí stehna, pak vsaďte na tuto marinádu, díky které je budete mít ze všech nejlepší. A pokud má být venku hnusně a chcete si to vynahradit alespoň doma, tak je jednoduše upečete v troubě.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kuřecí stehna – 20 kusů
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Mletá sladká paprika – 1 lžíce
  • Sójová omáčka – 3 lžíce
  • Med – 1 lžička
  • Rostlinný olej – 80 ml
  • Sezamový olej – 1 lžíce
  • Česnek – 6 velkých stroužků

Kuřecí stehna omyjte, osušte a na každé udělejte dva příčné řezy, které by měly být hluboké až na kost. Dejte je do mísy a přidejte k nim sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, sójovou omáčku, med, rostlinný a sezamový olej a prolisovaný česnek. Ručně vše promíchejte, snažte se koření vmasírovat do každého kousku masa.

Nechejte ho třicet minut marinovat a poté ho přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte kuřecí stehna po dobu 30 minut. Poté plech vyjměte z trouby a namažte stehýnka zbylou marinádou. Dejte je zapéct na posledních 7 až 10 minut. Následně můžete stehna podávat, dobrou chuť‘!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*