Přišlo období grilování všemožných druhů masa a pokud jste se rozhodli udělat kuřecí stehna, pak při jejich přípravě rozhodně nesmí chybět tato marináda.
Léto je úžasné období, kdy má člověk nespočetně možností, jak může využít další krásný a teplý den. A výjimkou samozřejmě není ani oblíbené grilování, bez kterého se neobejdou žádné prázdniny ani volno v práci. Jestliže jste se pro tentokrát rozhodli, že v hlavní roli budou kuřecí stehna, pak vsaďte na tuto marinádu, díky které je budete mít ze všech nejlepší. A pokud má být venku hnusně a chcete si to vynahradit alespoň doma, tak je jednoduše upečete v troubě.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Kuřecí stehna – 20 kusů
- Sůl – dle chuti
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Mletá sladká paprika – 1 lžíce
- Sójová omáčka – 3 lžíce
- Med – 1 lžička
- Rostlinný olej – 80 ml
- Sezamový olej – 1 lžíce
- Česnek – 6 velkých stroužků
Kuřecí stehna omyjte, osušte a na každé udělejte dva příčné řezy, které by měly být hluboké až na kost. Dejte je do mísy a přidejte k nim sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, sójovou omáčku, med, rostlinný a sezamový olej a prolisovaný česnek. Ručně vše promíchejte, snažte se koření vmasírovat do každého kousku masa.
Nechejte ho třicet minut marinovat a poté ho přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte kuřecí stehna po dobu 30 minut. Poté plech vyjměte z trouby a namažte stehýnka zbylou marinádou. Dejte je zapéct na posledních 7 až 10 minut. Následně můžete stehna podávat, dobrou chuť‘!
Napište komentář