Kamarád z Indie mě naučil připravovat lilek tak, aby byl chutnější než maso. Představuji vám smažené lilky obalované v těstíčku

Pokud si chcete udělat chutný oběd a vyzkoušet zároveň něco nového a ne typicky českého, pak jsou tyto smažené lilky dokonalou příležitostí pro vás. 

Nic nevylepší den tak, jako chutný oběd, který vám dodá energii a zároveň si u jeho konzumace i trochu odpočinete. Tento konkrétní je vhodný pro všechny, kteří se snaží omezit maso ať už z osobních důvodů, či třeba proto, že jeho ceny neustále rostou. Recept na tyto lilky pochází z Indie a splní všechna vaše očekávání, která můžete od oběda mít. Jejich dokonalou chuť doladí i  chutná sýrová pasta, která je taktéž snadná na přípravu a volitelně si k nim můžete udělat i hranolky.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Na lilky:

  • Lilky – 2 kusy
  • Kukuřičná mouka – 2 lžíce
  • Pšeničná mouka – 5 lžic
  • Vejce – 3 kusy
  • Sůl – 1 lžička
  • Mletá sladká paprika – 1 lžička
  • Sušená petrželka – 1 lžíce
  • Rostlinný olej slunečnicový – dle potřeby na smažení

Na sýrovou pastu:

  • Smetanový sýr – 200 g
  • Salátová okurka – 1 kus
  • Cherry rajčátka – 4 kusy
  • Česnek – 1 stroužek
  • Sůl – dle chuti

Lilky důkladně omyjte pod studenou vodou, odkrojte z nich oba konce a poté je oloupejte. Oloupané je nakrájejte na kolečka, která budete následně obalovat, měla by mít tloušťku cca 1 až 1,5 cm.

Všechna kolečka z lilku rozprostřete na pracovní ploše a naklepejte je paličkou na maso z obou stran. Natlučené kolečka lilku dejte do sáčku, přisypejte k nim mouku, sáček zavažte a silně ho protřepejte.

Tímto způsobem jednoduše obalíte lilky ze všech stran. Nachystejte si misku a rozklepněte do ní všechna vejce. Přidejte k nim sůl, mletou sladkou papriku a sušenou petrželku. Promíchejte suroviny vidličkou a vejce s ní vyšlehejte. Nalijte na pánev rostlinný olej a vyčkejte, než se rozehřeje. Mezitím můžete začít lilky obalovat ve vaječné směsi a poté je vždy dejte ihned na pánev smažit dozlatova.

Nyní se můžete vrhnout na přípravu sýrové pasty. Nachystejte si větší mísu a dejte do ní smetanový sýr. Okurku oloupejte či nikoliv (záleží jen na vás) a nakrájejte ji na kostičky, ty přidejte do mísy. Rajčátka taktéž nakrájejte na menší kostičky a přidejte je do mísy. Česnek oloupejte a buďto ho nastrouhejte, nebo prolisujte, přidejte ho do mísy. Dle chuti dodejte i špetku soli a pastu poté promíchejte. Hotové lilky dejte na talíř a na každý naneste trochu sýrové pasty. V takovém stavu můžete smažené lilky podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*