S tímto jednoduchým receptem se naučíte udělat ty nejtenčí palačinky, které jste kdy viděli. A ta jejich chuť, ta stojí za to.
Určitě moc dobře víte, že čím tenčí palačinka bude, tím bude lepší. Potom už je vlastně jedno, čím si ji namažete, protože tak i tak bude chutnat skvěle. A především palačinky milují jak děti, tak dospělí, takže s nimi uděláte radost opravdu úplně každému. S tímto receptem jich ale uděláte tolik, že bude mít každý dostatek. Tak co, vyzkoušíte to?
Co budete potřebovat
Asi každý moc dobře ví, co je třeba k přípravě palačinek. K těmto se ale navíc přidává ještě téměř půl litru vody. Potřebovat tedy budete:
- lžíce cukru
- špetka soli
- půl kila pšeničné mouky
- 100 ml slunečnicového oleje
- 4 vejce
- 1 l mléka
- 400 ml vody
A můžete jít na to
Nejprve si rozklepněte vejce do misky a poté je pořádně rozmíchejte. Do nich vmíchejte sůl a cukr. Do mísy s vejci poté postupně prosejte mouku a přidejte mléko. Všechny tyto ingredience dokonale promíchejte, protože vám musí vzniknout naprosto hladké těsto bez jakékoliv hrudky.
Do těsta poté nalijte 300 ml vroucí vody a znova pořádně rozmíchejte. Těsto nyní zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat. Pokud máte více času, tak můžete počkat hodinu nebo hodinu a půl. Tak a nyní jsou palačinky připravené ke smažení. Pánev si vymažte tukem, ale pouze jednou, před první palačinkou.
Máte hotovo
Na pánev si nalijte těsto a udělejte si tenkou palačinku. Opékejte z obou dvou stran a poté opatrně přeneste na papír vyložený papírovým ubrouskem. Jakmile palačinky trošku vychladnou, můžete je potřít buď džemem a nebo třeba nějakou čokoládovou pomazánkou. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář