Varování: Vzhled koupeného masa ho znepokojil. Když se podíval blíž, zjistil odpornou pravdu. Zkontrolujte i to svoje

Kupované maso může být mnohdy až nebezpečnou pastí pro konzumenta. Dávejte si při jeho výběru pozor, prodejci používají různé triky, včetně lepidla. 

Vzhled masa a jeho struktura může velmi klamat. Muž jménem Greg, který se věnuje natáčení videí na YouTube totiž odhalil skutečnost, jak výrobci masných produktů připravují maso k prodeji. Možná jste si i vy již zakoupili takzvané „slepené maso“, které lze jen těžko rozpoznat od těch normálních druhů. Níže se proto můžete podívat na děsivé záběry, jak tyto produkty vznikají.

Děsivá pravda o masných výrobcích

Novodobé masné výrobky, včetně steaků, mohou být připravovány k prodeji ze zbytků masa, které výrobci spojují do kompaktního celku pomocí transglutaminázy. Jedná se o bílý prášek, který se běžně označuje jako takzvané „lepidlo na maso“, protože dokáže slepovat kusy masa a je často používán v masném průmyslu. Toto lepidlo je totiž bílkovina, která je zodpovědná za srážení krve a ve spojení s fibrinem dokáže slepit i sebemenší část zbylého masa – a to takovým způsobem, že i odborníci a profesionální kuchaři mají problém rozeznat normální kus od toho slepeného.

Nejčastější známkou „masového lepidla“ je, že se neodděluje ani při krájení a nedá se za žádných okolností roztrhnout. Greg z YouTubového kanálu Ballistic BBQ proto předvádí, jak takové lepení masa vypadá a jaký je konečný výsledek tohoto procesu. Z bílého prášku lze totiž vytvořit docela dost pěkný kousek připomínající kvalitní steak. Záběry jsou však naprosto děsivé stejně tak i samotná skutečnost, že je velmi těžké rozeznat slepený kus od toho pravého.

Podívejte se na záběry

Znepokojující jsou také prohlubně, které se objevují po prasknutí vzduchových bublinek a které naznačují, že v mase probíhá chemická reakce. Je děsivé, jak se výrobci masných potravin snaží oklamat kupující na úkor kvality jejich produktů. I když se snažíte jíst zdravě, nikdy nevíte, co se vám dostane do žaludku. Níže se můžete podívat na záběry, ze kterých vám se vší pravděpodobností proběhne mráz po zádech.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*