Pohádkový dort „Malinový obláček“ přes Vánoční svátky nic jiného nepeču. Návštěvy ho milují více než cukroví

Pokud milujete maliny, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý dort, který zvládne připravit úplně každý. Opravdu to stojí za to.

Pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu a nevíte, co byste jim tak upekli, protože máte pocit, že stále pečete jen jedno a to samé, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento jednoduchý recept. No a jestli máte rádi maliny, tak už na nic nečekejte a vrhněte se do pečení, protože tento dezert bude to pravé pro vás. Samozřejmě, že můžete použít i mražené maliny. Vznikne vám dezert, který je lehký jako obláček.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 3 žloutky
  • 30 gramů moučkového cukru
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 48 gramů vanilkového cukru
  • 150 gramů pšeničné mouky
  • 100 gramů másla

Na pusinky

  • 3 bílky
  • 150 gramů cukru
  • 2 lžičky škrobu

Na krém

  • 450 mililitrů mléka
  • 200 gramů cukru
  • 2 vejce
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 200 gramů másla
  • 60 gramů mouky

Želatina

  • 500 gramů malin
  • 850 ml šťávy
  • 20 gramů želatiny
maliny v hrníčku
Fotografie: Pexels

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si do mísy dejte mouku, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a také prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte. Máslo nakrájejte na kostičky a poté přidejte k suché směsi. Vše rozdrťte rukama do drobenky. Poté do hmoty přidejte žloutky, propracujte a těsto dejte do sáčku a poté do lednice asi na 15 minut. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem. Vložte do ní těsto a rovnoměrně rozprostřete. Poté misku vložte na 30 minut do ledničky.

Poté těsto dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte asi 20 minut. Bílky dejte do hrnku a osolte. Šlehejte do nadýchané pěny a poté přidejte jednu lžíci cukru. Měla by vám vzniknout hustá hmota. Poté přidejte škrob a dobře promíchejte. Na plech dejte kus pečícího papíru a nakreslete na něj čtverec podle velikosti formy, ve které se koláč pekl. Poté bílky dejte na papír a urovnejte podle čtverce.

A máte skoro hotovo

Dejte bílky do trouby předehřáté na 140 stupňů a pečte asi hodinu a půl. Poté troubu vypněte, otevřete dvířka a nechte pusinky úplně dojít. Do želatiny přidejte trochu šťávy a nechte nabobtnat. Poté nabobtnalou želatinu přendejte do pánve a zahřejte do tekutého stavu. Nalijte ji do mísy a promíchejte se zbylou šťávou. Výslednou hmotu dejte do chladničky asi na půl hodiny.

příprava těsta
Fotografie: Pexels

Na vychladlý základ dejte maliny a přelijte vychlazeným želé. No a nakonec si připravte krém. V míse rozšlehejte vejce, přidejte cukr, vanilkový cukr a šlehejte do nadýchané hmoty. Poté přidejte mouku a promíchejte. Poté po troškách přilévejte horké mléko a míchejte. Nalijte hmotu do hrnce a dejte na sporák. Za stálého míchání smetanu povařte do zhoustnutí.

Přejeme vám dobrou chuť

Do hrnku dejte změklé máslo a šlehejte mixérem 7-10 minut. Potom do něj postupně přidávejte vámi uvařený krém. Z lednice vyndejte dort s želé a dejte na něj krém. Zarovnejte a navrch položte pusinky. Přitlačte a hotový dort dejte na celou noc do lednice. Poté můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*