Bramborový salát je typickým pokrmem, který si dopřáváme o vánočních svátcích. Kromě svátečního stolu si jej můžeme udělat i k běžnému obědu, a dokonce jeho vylepšenou verzi.
Saláty prostě do české kuchyně patří. Zařazujeme je do našeho jídelníčku pravidelně nejen jako hlavní chod, využíváme je také na chlebíčky nebo jednohubky. Kromě toho se jedná o rychlý pokrm, který se hodí na různé druhy oslav, ale zároveň dokáže i zasytit. I tak tradiční jídlo, jakým bramborový salát je, se dá připravit neobvyklým způsobem a jeho chuť nás může příjemně překvapit.
Ingredience potřebné na přípravu bramborového salátu:
- 2 uzená kuřecí stehna
- 3 vařená vejce
- 2 středně velké vařené brambory
- 100 gramů tvrdého sýru
- 200 gramů nakládaných žampionů
- svazek zelené cibule
- 3 polévkové lžíce majonézy
Příprava se od klasické moc neliší
Na přípravu bramborového salátu budeme potřebovat uvařené brambory, které si oloupeme. Do velké misky je nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme stejným způsobem připravená vařená vejce a promícháme. Kuřecí stehna, která jsme zakoupili v obchodě již uzená, zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na malé kostičky.
Promícháme, vychladíme a můžeme podávat
Směs brambor a vajec obohatíme o kuřecí maso a přidáme také tvrdý sýr. Ten můžeme nakrájet na malé kostičky, obdobné k těm masovým anebo jej nastrouhat na hrubém struhadle. Vše promícháme a směs dochutíme solí a pepřem. Do salátu přidáme také žampiony, ty nejprve očistíme a poté nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky.
Tento haléřový recept na lahodné chlebíčky je hitem našich rodinných oslav. Chutnají jako zapečené nebe
Všechny ingredience spojíme pomocí majonézy
Do misky s ingrediencemi na salát přijde také najemno nakrájená zelená cibulka. Takto připravené ingredience promícháme a doplníme o majonézu, která nám je všechny spojí. Salát je nyní hotový a připravený k servírování, přesto je dobré jej na několik hodit dát do lednice, ideálně přes noc. Díky tomu se chutě dokonale propojí a výsledná chuť je dokonalá.
Napište komentář