Maso, obzvláště to vepřové, neodmyslitelně patří do české kuchyně. Díky jeho hojnému využití ale často tápeme nad tím, jak bychom si jej mohli originálně a chutně připravit.
Kombinace masa a brambor nikdy nezklame, přestože se jedná na první pohled o kombinaci velmi obvyklou a fádní, dá se velmi snadno připravit i neobvyklým a chutným způsobem. Během krátké chvíle nám tak může vzniknout velmi chutná a sytá večeře, která zaručeně překvapí. Recept je velmi originální také v tom, že při výběru surovin můžeme hodně improvizovat.
Ingredience potřebné na přípravu rolek z vepřového masa:
- 600–700 gramů vepřového masa
- majonéza nebo kysaná smetana
- hořčice
- sůl, mletý černý pepř
- 1 velká mrkev
- 10–15 kusů cherry rajčat
- sklenice vody nebo vývar
- 10 středně velkých brambor
- rostlinný olej
Z masa si připravíme tenké plátky
Vepřové maso nejprve očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ty si potom pořádně rozklepeme za pomoci paličky, a to z obou stran. Maso osolíme a odložíme stranou. Vezmeme si mrkev, kterou nastrouháme a orestujeme na pánvi s malým množstvím rostlinného oleje. Jakmile je mrkev měkká, odložíme ji stranou.
Takto lahodně připravená vepřová krkovice nemá mezi českými recepty žádnou konkurenci
Nejen dochucení masa, i omáčka je velmi důležitá
Nyní se vrhneme na přípravu omáčku. Na tu bude potřeba v misce smíchat majonézu nebo zakysanou smetanu spolu s hořčicí a solí. Takto připravenou omáčkou potřeme každý kousek masa, a to pouze z jedné strany. Na maso s omáčkou umístíme v tenké vrstvě také mrkev a plátek masa srolujeme do ruličky. Tímto způsobem si připravíme všechno přichystané maso.
Vložíme do pekáče spolu s brambory
Jakmile máme připravené maso, oloupeme a omyjeme si brambory. Ty nakrájíme na malé kostičky a umístíme do pekáče. Přidáme k nim koření a potřeme je rostlinným olejem. Na vrstvu brambor umístíme připravené masové závitky a celý pokrm doplníme také o cherry rajčata. Zalijeme vodou nebo připraveným vývarem, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pokrm pečeme na 180 stupňů po dobu 40 minut. Poté odstraníme alobal a necháme ještě 20 minut dopéct.
Napište komentář