Recept na zmrzlinu v oplatce zaujme každého, kdo touží po jednoduchém a ikonickém dezertu. Tento recept je tak snadný, že je škoda, že jsme ho neznali dříve.
Při výběru plátů na oplatky je dobré vybírat tenké nebo vaflovité varianty, které najdete snadno v supermarketech nebo cukrárnách. K výrobě této lahodné zmrzliny budete potřebovat pouze tři suroviny: smetanu ke šlehání, tubu vanilkového kondenzovaného mléka a samotné oplatkové listy.
Ingredience potřebné na přípravu oplatky se zmrzlinou:
- 400 mililitrů smetany ke šlehání
- tuba vanilkového kondenzovaného mléka
- oplatkové listy
Postup je jednoduchý, má ale pár zásad
Smetanu určenou ke šlehání je vhodné mít uloženou v lednici až do chvíle, kdy ji budete skutečně šlehat. Tímto způsobem se šlehání usnadní a zabráníte tomu, aby se smetana změnila na sýr nebo tekutou hmotu. Při šlehání použijte ruční mixér a pracujte s vysokou rychlostí. Přidejte také špetku soli.
Tato pravá domácí turecká zmrzlina je v naší rodině hitem. Žádnou z obchodu už nekupujeme
Ingredience jednoduše smícháme
Ke smetaně nalijte obsah tuby s kondenzovaným mlékem až tehdy, když má smetanová směs dostatečnou hustotu. Poté připravte dortovou formu a vyložte ji potravinářskou fólií, ideálně dvakrát. Nakrájejte plátky oplatek nožem tak, aby se vešly na dno dortové formy, a vložte jeden list oplatky dovnitř.
Směs navrstvíme na oplatky a schováme do chladu
Nalijte směs smetany do formy a přikryjte další vrstvou oplatky. Dejte do mrazáku a nechte tam zmrzlinu alespoň 8 hodin, nejlépe přes noc. Po uplynutí této doby vyjměte zmrzlinu a nakrájejte na menší porce. Tento jednoduchý recept jistě potěší každou hospodyňku, chuťově je ale výborný.
Napište komentář