Pouze ze 4 vajec, tvarohu, cukru a kakaa! Nejjemnější dort, jaký jste kdy jedli, je vhodný ke slavnostním příležitostem, ale i jen tak ke kávě.
Dort s kakaem a tvarohem
Velmi jednoduchý, chutný, jemný piškot připravený podle tohoto receptu se stane skutečným dílem kulinářského umění, potěší vaši rodinu a okouzlí vaše hosty.
Ingredience na korpus:
- 120 g hladké mouky
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 1/4 lžičky vanilin
- 1 lžička prášek na pečení
- špetka soli
- kakaový prášek (na posypání)
Ingredience na krém:
- 200 g měkkého tvarohu 9–15 % tuku
- 100-120 g cukru
- 250 ml smetany 33% tuku
- 1/4 lžičky vanilkového cukru
Tento lahodný dortový krém dávám doslova do všeho. Díky receptu od mojí babičky šetřím spoustu času
Postup:
- V hluboké nádobě vyšlehejte mixérem nebo šlehačem 4 vejce, postupně přidejte 120 g cukru.
- Do samostatné hluboké nádoby opatrně přes síto prosejte 120 g mouky, smíchejte ji s 1 lžičkou prášku do pečiva, špetkou soli a 1/4 lžičky vanilkového cukru.
- Moučnou směs přidávejte postupně po malých částech do směsi vaječné. Postupujte opatrně, abyste zachovali nadýchanost výsledné hmoty, ingredience promíchejte do hladka.
- Obdélníkový pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem, vymažte trochou oleje.
- Nalijte připravené těsto, rovnoměrně jej rozetřete po celé ploše.
- Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia.
Příprava krému:
- Smíchejte v hluboké nádobě 200 g tvarohu 9 – 15% tuku, 100 – 120 g cukru, 1/4 lžičky vanilkového cukru. Směs rozmixujte do hladka, až v ní nebudou žádné hrudky.
- 250 ml vychlazené, minimálně 33% smetany vyšlehejte mixérem do zhoustnutí, poté přidejte ke tvarohové hmotě.
- Hotový koláč vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. Poté ho rozřízněte na 2 části, ořízněte okraje.
- Spodní korpus položte na servírovací mísu, naneste na něj 2/3 připraveného krému, který rovnoměrně rozetřete.
- Navrch položte druhou dortovou vrstvu. Zbylým krémem potřete povrch a boky dortu.
- Pomocí malého síta posypte povrch dortu kakaovým práškem.
- Dort dejte alespoň na 2 hodiny do lednice. Nejen, že patřičně ztuhne, ale také krásně prosákne.
Napište komentář