Tento lahodný cuketový salát z pouhých 3 hlavních přísad mě naučila kamarádka z Moravy

Cuketový salát hotový a talíři

Cuketa je v posledních desetiletích velmi oblíbená i v našich končinách. Objevuje se snad na všech zahrádkách.

Cuketu jistě není potřeba představovat, zná ji opravdu každý. Mnozí z nás ji pěstují na zahradě. A co si budeme povídat, sezóna „Nechceš cuketu?“ je za dveřmi. Za tip na rychlé a jednoduché zpracování budou jistě vděčni i vaši přátelé. Proč je tak oblíbená, že naprosto uchvátila obyvatele mnoha kontinentů – Evropany, Asiaty i Američany? Příprava je jednoduchá, navíc z cukety lze vyčarovat širokou škálu slaných i sladkých jídel. Jistě znáte její úpravu na sladko – jako součást těsta různých moučníků. My se dnes ale pustíme do přípravy salátu.

Cuketový salát za pár drobných

Cuketa je navíc lidskému tělu prospěšná. Obsahuje totiž vitamíny A, C, E, skupinu B a také kyselinu nikotinovou. Tyto složky pomáhají posilovat imunitní systém, zlepšují zrak, stav pokožky a vlasů. Cuketa je dále bohatá na draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor a další minerály. Pomáhají posilovat kosti, zuby a nehty a také normalizovat činnost kardiovaskulárního systému. Pojďme si tedy vytvořit jednoduchý a zdravý salát za pár korun.

Ingredience na přípravu cuketového salátu:

• Cuketa – 1 ks;
• tavený sýr – 2 ks;
• česnek – 2 stroužky;
• sůl – 1 lžička;
• vroucí voda;
• kopr – snítka;
• majonéza – 1,5 lžíce.

Salát Valeria hotový salát

Tento salát Valeria je mojí jasnou volbou během horkých měsíců. S tímto receptem nepřiberu ani deka

Příprava cuketového salátu:

  • Cuketu zbavte stopek a nakrájejte ji na malé kostičky. Poté ji zcela zalijte vroucí vodou, osolte a nechte přikrytou.
  • Sýr nakrájejte na malé kostičky.
  • Kopr nasekejte a smíchejte v jedné nádobě se sýrem.
  • Slijte vodu z cukety.

Cuketový salát míchání salátu v míse

  • Na kostičky nakrájenou cuketu lehce osušte.
  • Přidejte cuketu k nakrájenému sýru a řádně promíchejte.
  • Stroužky česneku protlačte lisem a přidejte k cuketě se sýrem.
  • Salát ochuťte majonézou a důkladně promíchejte.
  • Servírovat můžete samostatně nebo salát využít jako přílohu například k masu. V letní sezóně při grilování na zahradě ideální volba! Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*