Pokud kamkoliv spěcháte a potřebovali byste si udělat nějaký rychlý oběd, neváhejte a vyzkoušejte tyto jednoduché bramborové placky. Rozhodně vám zachutnají.
Spěcháte do práce či na důležitou schůzku a chcete se dobře najíst? Nebo se vám prostě jen nechce složitě dělat s nějakým náročným obědem? Ať už to máte jakkoliv, bramborové placky vám pomohou za každé situace. Jen si uděláte těsto, osmažíte a můžete se na ně vrhnout. Na tyto konkrétní navíc ani nepotřebujete mouku.
Ingredience a postup přípravy placek
- Čtyři sta padesát gramů libovolného masa
- Rostlinný olej dle potřeby
- Jednu velkou cibuli
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Čtyři až pět větších brambor
- Dvě vejce
- Jednu polévkovou lžíci škrobu
- Pár stroužků česneku
- Nůž
- Krájecí desku
- Pánev
- Struhadlo
- Větší mísu
- Lis na česnek
Nejprve si připravte maso, které jste si zvolili. Řádně jej umyjte pod vodou a následně nakrájejte na drobné kostičky. Pokud chcete, můžete jej umlít, pokud ne, tak se opravdu snažte, aby bylo co nejdrobnější. Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej a maso do něj dejte lehce osmažit. Samozřejmě jej předtím nezapomeňte opepřit a osolit.
Rychle hotový a lahodný oběd
Vezměte si cibuli a celou ji oloupejte. Poté ji s pomocí nože nakrájejte na co nejdrobnější kostičky. Přidejte ji na pánev k mletému masu a nechejte pomalu smažit okolo deseti až dvanácti minut. Nyní si můžete vzít brambory a oloupat je. Nachystejte si struhadlo a každou bramboru na nich zvlášť nastrouhejte najemno. Následně je i trochu osolte a počkejte, až vypustí šťávu, kterou z nich později vymačkáte.
Podle chuti je osolte a opepřete, poté do mísy vklepněte dvě vejce a přidejte jednu polévkovou lžíci škrobu. Vezměte si pár stroužků česneku a prolisujte je lisem, poté je také přidejte do mísy. Všechno důkladně promíchejte dohromady, čímž vytvoříte těsto. Nyní si s pomocí lžíce na ruce vytvarujte z těsta menší polovinu „koláčku“. Tu naplňte směsí z mletého masa a cibule a dodejte ještě trochu těsta, čímž plněnou bramborovou placku uzavřete.
Rukama ji trochu ještě vytvarujte a zbytek těsta a masa tak také zpracujte. Na pánvi si rozehřejte olej a klidně i trochu másla, placky tam postupně poklaďte. Osmažte z každé strany dozlatova, což zabere okolo tří minut na jednu polovinu. Pokud nechcete, aby bramboráky byly mastné, můžete je libovolně upéct v troubě. A jestliže jste jich udělali hodně, tak vás to nemusí vůbec trápit, jelikož jsou dobré i za studena. Dobrou chuť!