Bydlení v přepravních kontejnerech nabízí stejné pohodlí jako klasický dům ale za zlomek pořizovací ceny

Stavební společnost v Americe s názvem Studio H:T se zaměřuje pouze na stavbu domů, jejichž základem je přepravní kontejner. Pokud si však představujete jakési fádní plechové konstrukce, vaše domněnky zcela jistě vyvrátí tento úchvatný dům, postavený s dvou kusů přepravních kontejnerů.

Vzhled obydlí je natolik designový, že byste v podstatě ani nehádali, že původní konstrukce je plechová. To jen dokazuje, že i takto levný materiál dokážou šikovní architekti proměnit v něco úžasného. Pojďme zavítat na exkurzi.

Rozlehlý dům s atraktivním designem i polohou

Dům, na který se díváme, je velice rozlehlý. Jeho vnitřní prostor čítá necelých 141 metrů čtverečních. Stavební společnost tak propojila dva velké přepravní kontejnery a vytvořila velmi příjemnou rozlohu. Netypické obydlí je postavené na kopci u mohutných skalisek, umožňuje tak majiteli dechberoucí zážitek při výhledu do okolních lesů.

Samotná konstrukce domu je obložená dřevěným lakovaným materiálem a dokonale maskuje plechové obvodové zdi. Ekologický styl bydlení podpoří i solární panely, nainstalované na střeše domku.

Celkově vzhled obydlí působí velmi minimalistickým dojmem, alespoň, co se týká vnější konstrukce. Když však vstoupíte dovnitř, budete ohromeni neuvěřitelnou útulností objektu.

Moderní interiér s prvky rustikálními i industriálními

Při vstupu do domu vám padne do oka ve všech ohledech sladěný interiér, a to jak barevně, tak použitými materiály. Plechové stěny jsou uvnitř obydlí přiznané, což celkově do konceptu místností zapadá. Styl zde převládá spíš industriální, avšak jako v továrně si zde rozhodně připadat nebudete.

Dřevěná kuchyňská linka dodává interiéru i útulný ráz. Kuchyně a obývák jsou plynule propojeny, což vytváří nebývale rozlehlý prostor. V místnostech dominují spíš tlumené barvy v odstínech tmavě červené, šedé, hnědé a černé.

Díky velkým oknům a prostorné terase do obývacího pokoje i kuchyňského koutu proudí rovněž dostatek světla. Co dodat na závěr. Tohle bydlení je zkrátka dokonalé.

Fotografie: Braden Gunem