Čerstvé zelí po celý rok: Udělejte si domáci zásobu podle recepté mé sousedky vietnamky. Už nikdy nebudete muset kupovat to drahé z obchodu

Někdy je lepší se pokusit čerstvé suroviny z vaší zahrádky uchovat na zimu a nemuset tak poté řešit, v jaké supermarketu je máte shánět. To platí i o zelí. 

K čemu plýtvat penězi na kupované zelí ze supermarketů, které ani nedosahuje stejné kvality jako to domácí, když si to své můžete jednoduše naskladnit do zavařovacích sklenic? Nebudete k tomu potřebovat ani moc surovin a proces sám o sobě je vcelku jednoduchá záležitost. A jakmile jej otevřete, tak už bude jen na vás, jestli se z něj rozhodnete udělat polévku, dušené zelí, přílohu k masu, knedlíky, nádivku do koláče či jej sníte jenom tak, samo o sobě.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Na sklenici o objemu 1 000 ml:

  • Rané zelí – 1 hlávka
  • Aspirin – 1 tableta
  • Vařící voda – dle potřeby

Sklenice je nejprve potřeba opravdu důkladně umýt horkou vodou a nechat je osušit. Poté můžete zelí nakrájet nadrobno a mírně jej namačkat do sklenic až po povrch.

Do každé sklenice potom dejte jednu tabletu aspirinu a dejte vařit vodu. Jakmile bude vroucí, tak ji nalijte do sklenic a začněte do zelí píchat nožem, díky čemuž se voda dostane až na dno sklenic.

Důkladně sklenice uzavřete a několikrát je protřepejte. Obraťte je dnem vzhůru a vyčkejte, než kompletně vychladnou. Poté je můžete skladovat ve sklepě či ve skříni, jednoduše na tmavém a chladném místě. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]