Díky tomuto šunkovému salátu nepřiberu o Vánocích ani deka. Lahodný recept je u nás hitem už 3. rokem

Studený salát

Pokud máte chuť na něco neobvyklého, ale zároveň chutného a nenáročného na přípravu, rozhodně se podívejte na recept na sálat se šunkou. Jeho příprava je až neuvěřitelně snadná.

Salát na český jídelníček prostě patří, naší doménou je rozhodně majonéza. Pokud se ale tato ingredience v salátu spojí se šunkou a vejci, může vzniknout salát, který nám vyrazí dech. Je totiž velmi snadný na přípravu a přesto dokáže ohromit svou chutí. Ingredience, které na jeho přípravu potřebujeme, najdeme téměř v každé domácnosti a ekonomicky nepatří mezi ty náročné.

Ingredience potřebné na přípravu salátu se šunkou:

  • 350 gramů šunky
  • 350 gramů okurky
  • 3 vařená vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 150 gramů sýra
  • půl lžičky soli

Malé kousky jsou základem každého salátu

Aby se salát dal snadno sníst, je zapotřebí ingredience, které obsahuje, nakrájet na malé kousky. Tímto způsobem zpracujeme nejen šunku, ale také připravenou okurku. Obě ingredience přemístíme do misky a promícháme. Vejce, které jsme si předem uvařili natvrdo a vychladili, nastrouháme na hrubém struhadle. Opět přidáme do připravené mísy a promícháme.

Studený salát

Za stálého míchání spojíme s majonézou

Tvrdý sýr připravíme stejným způsobem jako vajíčka, nastrouháme na hrubém struhadle. Vše pořádně v misce promícháme a osolíme. Přidáme také česnek, který prolisujeme skrz lis k tomu určený. Veškeré ingredience, které máme takto připravené, opět promícháme a spojíme pomocí několika lžic majonézy. Salát je nyní připraven k podávání.

Domácí klobásy

Tyto měkkoučké domácí klobásy jsou tajným receptem, který v Česku nikdo nezná. Jsou hotové do 5 minut

Studený salát

Samotný nebo jako součást oblíbených chlebíčků

Takto připravený salát, stejně jako jakýkoliv jiný, můžeme konzumovat s kusem pečiva, nebo namazat na veku a s jeho pomocí vytvořit rychlé a chutné chlebíčky nebo jednohubky. Ideální je nechat salát před samotným podáváním ještě chvíli v ledničce, na talíři by měl být opravdu studený. Mimoto by nám také teplá majonéza mohla způsobit zdravotní problémy a výsledná chuť salátu by nebyla tak lahodná.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*