Připravit si palačinky bez mouky a vody není žádný mýtus. Potřebujete jen 1 obyčejnou přísadu

Pokud jste dali sbohem mouce, ale nechcete se připravit o sladké snídaňové palačinky, tento recept pro vás bude tím pravým ořechovým.

Sladkým dezertům a snídaním pravděpodobně neodolá nikdo z nás. Pokud však patříte mezi ty lidi, kteří nadobro vyřadili mouku ze svého jídelníčku, může pro vás být velmi složité získat bez ní tu samou chuť, po které toužíte. S tímto problém si však hravě poradil tento recept na domácí palačinky, ke kterým budete potřebovat pouze krupici a několik dalších, velmi snadno dostupných ingrediencí.

Sladké palačinky bez mouky

Příprava tohoto receptu je stejně jako u palačinek z mouky naprosto jednoduchá, takže by neměli dělat problém ani těm nejčerstvějším začátečníkům v kuchyni. Aby však byl váš výsledek co nejlepší a nejchutnější, zkuste se řídit krok za krokem podle níže uvedené přípravy. K té budete potřebovat následující ingredience:

  • 600 mililitrů mléka
  • 240 gramů krupice
  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce změklého másla
  • Špetka (půl čajové lžičky) soli

Postup pro přípravu:

  • Nejprve smíchejte cukru se solí, aby se krystalky vmísily mezi sebe v rovnoměrném množství, a poté k nim přidejte vejce. Ingredience dobře promíchejte, aby se cukr se solí rozpustil.
  • Ke vaječné směsi nyní vmíchejte krupici a nechte ji alespoň 15 minut odstát, aby krupice mohla dostatečně nabobtnat. Poté přilijte veškeré mléko, přidejte rozpuštěné máslo a opět promíchejte, abyste získali jednolité těsto.
  • Připravte si pánev, nejlépe teflonovou, kterou nechte dostatečně zahřát na středním ohni. Jakmile bude připravena, začněte na smažit jednu palačinku za druhou – pokud namísto teflonové pánve použijete obyčejnou, vlijte do ní nejprve pár kapek oleje, aby se palačinky nepřipalovaly.

  • Palačinky smažte dozlatova z obou stran, ovšem nezapomeňte je hlídat. Jakmile těsto spotřebujete, stačí už zvolit svou oblíbenou náplň a můžete je podávat –mohou být jak slané, tak i sladké.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*