Domácí vosk k odstraňování chloupků lze vyrobit z cukru a citronu

Připravit so domácí vosk na odstranění chloupků je snadné. Pokud chcete mít dokonale hladké tělo, zamiřte do své kuchyně. Právě zde totiž najdete všechny ingredience, bez kterých se neobejdete. Jejich smíchání je cestou, jak mít dokonale krásné tělo bez nepříjemných chloupků.

Co budete potřebovat?

Ingredience na domácí vosk najdete ve své kuchyni. Tam zamiřte a dejte dohromady několik věcí, díky kterým vytvoříte to, co je na odstranění chloupků nejlepší. Potřebovat budete:

  • 430 g bílého cukru
  • 60 ml citronové šťávy
  • 30 ml vody
  • 6 g soli

Dále už budou potřeba jenom nádoby na přípravu vosku a v ideálním případě i teploměr, který se bude hodit ve chvíli, kdy nebudete chtít teplotu během přípravy jenom odhadovat, ale chcete ji i přesně měřit.

Smíchejte ingredience

Jako první je třeba smíchat všechny ingredience dohromady. Lehce je promíchejte, aby došlo k jemnému rozpuštění cukru. Potom můžete dát hrnec na pánev a začít opatrně a pozvolna zahřívat. A to za stálého míchání.

Během ohřívání stále míchejte. Dojde k tomu, že se cukr začne rozpouštět, voda se bude odpařovat a tak váš domácí vosk začne získávat požadovanou medovou konzistenci, ale i medovou barvu. Jakmile dosáhnete bodu varu, snižte teplotu a vařte opravdu velmi pozvolna a pomalu.

Přelijte do nádoby

Když je konzistence taková, že opravdu připomíná vosk, tak se můžete pustit do přelití do skleněné nádoby, kterou však ještě před tím zahřejte, aby nedošlo k jejímu prasknutí vlivem teplotního šoku. Do hrnce ihned napusťte vodu a umyjte ji, abyste si ho neznehodnotili.

Následně zkontrolujte konzistenci vosku. Vezměte lžíci vosk a nechte ho rychle ochladit. Pokud je konzistence jaká má být, nechte chladnout i celou sklenici. Pokud není, doporučujeme ji dát na chvíli do vodní lázně, aby se ještě trochu vody odstranilo.

Můžete začít používat

Domácí vosk na odstraňování chloupků máte hotový. A tak se můžete pustit i do jeho použití. Jak? Stačí ho nanést na místa, kde vás chloupky trápí. Nejlepší je ho před použitím lehce zahřát na teplotu podobnou vašemu tělu. Aplikace bude jednodušší a nebude vás studit.

Fotografie: Pixabay, Pexels, Hello Glow

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]