Cibulové bomby plněné mletým masem (tatarákem) obalené ve slanině: Jen je dejte do alobalu a hoďte do ohniště

Cibulové vrstvy plněné mletým masem a obalené ve slanině jsou ohromně chutné, ale i zdravé. Neobsahují lepek a vyhovují i pravidlům oblíbených výživových stylů paleo či low carb.

Grilování nebo prostý ohníček v přírodě svádí ke zkoušení nových chutných receptů na dobroty, které lze připravit mezi žhnoucími polínky a řeřavými uhlíky. Cibulové bomby s mletým masem a slaninou jsou přesně to, co v tu chvíli hledáte. Jsou snadné, rychlé, originální a neskutečně chutné. K jejich přípravě vám bude stačit miska, nůž a trocha alobalu. Recept navíc neobsahuje žádné nadbytečné přísady, jako je mouka nebo strouhanka.

Na cibulové bomby budete potřebovat

  • 10 až 12 velkých červených cibulí
  • 500 g mletého masa (ideálně hovězího)
  • 500 g slaniny
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 vejce
  • ½ lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

Návod na přípravu

Oloupejte cibule, odkrojte oba konce a podélně je rozřízněte na dvě poloviny tak, abyste získali půlkulaté duté kapsičky. Z každé cibule vyjměte menší středové vrstvy a nasekejte je najemno. Okrajové dvě nebo čtyři vrstvy nechte v celku.

Nasekanou cibuli přisypejte k mletému masu. Ochuťte jej solí, pepřem, sušeným česnekem a cibulí, worcesterovou omáčkou a parmazánem. Přidejte vajíčko a vše rukou důkladně, avšak krátce promíchejte. Maso raději nehněťte dlouho, jinak bude výsledná konzistence poněkud hutnější, než byste možná chtěli. Pokud chcete, můžete do náplně přidat také nasekané houby a čerstvé zelené bylinky.

Ze směsi mletého masa tvarujte kuličky v takové velikosti, která se přesně vejde mezi poloviny cibule a trochu je do ní zatlačte. Aby cibulové bomby držely pohromadě, obalte každou dvěma až třemi plátky slaniny a nakonec je zabalte do kousku alobalu.

 

Nyní s cibulemi naložte podle toho, kde se právě nacházíte. Můžete je umístit na mřížku grilu či trouby, anebo je vhoďte mezi žhavé uhlíky v ohni, úplně stejně, jako se pečou jablka či brambory. Během opékání je každých 5 minut otočte na druhou stranu. Zhruba po 30 minutách opékání bude maso uvnitř cibulí hotové a můžete ho s velkou chutí rozbalit. Pokud do ohně či grilu současně s cibulemi vhodíte také pár brambor, můžete je podávat společně. Chutnají perfektně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*