Dezert je velmi oblíbenou pochoutkou, obzvláště ke kávě. Mezi ty nejvíce oblíbené patří takové, které v sobě mají obsaženou čokoládu.
Jednoduchý recept, se kterým si poradí i méně zkušená kuchařka, je čokoládový dezert. Pomocí receptu, který je veden krok za krokem, si s jeho přípravou snadno poradíme. Takto připravená delikatesa potěší nejen členy rodiny, ale i nečekanou návštěvu. Kombinace sušenek, mléčné čokolády a smetany je totiž přímo neodolatelná.
Ingredience potřebné na přípravu čokoládového dezertu:
- 300 gramů čokoládových sušenek
- 180 gramů mléčné čokolády
- 90 gramů smetany
- 90 gramů mletých arašídů
- 60 gramů másla
- 500 mililitrů mléka
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 20 gramů hladké mouky
- 50 gramů cukru
- 1 vejce
- vanilkový cukr
- špetka soli
Příprava dezertu krok za krokem
Na přípravu tohoto lahodného a sladkého potěšení budeme nejprve potřebovat hluboký hrnec. V něm si smícháme vejce, sůl, krupicový cukr, vanilkový cukr, mouku a škrob. Vzniklou směs umístíme na sporák a na mírném plameni necháme zahřívat. Do směsi budeme postupně přilévat mléko a následně směs míchat do té doby, dokud nám nezhoustne. Je zapotřebí od sporáku neodcházet, směs by se nám velmi rychle mohla připálit.
Mléčná hmota nám zajistí lahodnou chuť
Jakmile je mléčná hmota dostatečně hustá, doplníme ji ještě o máslo. Jakmile se nám máslo v hmotě rozpustí, sundáme ji ze sporáku a důkladně promícháme. Necháme ji chvíli odpočívat a chladnout, mezitím si připravíme zapékací mísu. Na její dno rozprostřeme sušenky tak, aby bylo celé dno pokryté.
Tvarohový koláč z jiného světa: O recept na tuto nadýchanou krásu bude žadonit každá návštěva
Základem tohoto dezertu je vrstvení
Na vrstvu sušenek nyní rozprostřeme zhruba 1/3 mléčné směsi. Následuje opět vrstva sušenek, kterou veškerou mléčnou směs v míse zakryjeme. Na ní opět umístíme vrstvu sušenek a jako poslední bude zbytek mléčné směsi. Dezert odložíme stranou a v hrnci si rozpustíme mléčnou čokoládu. Tu následně smícháme se smetanou a do vzniklé polevy přidáme arašídy. Jakmile je směs dokonale tekutá, pokryjeme jí náš dezert. Ten poté umístíme do mrazáku a počkáme na jeho ztuhnutí.
Zdroj: Souspark
Napište komentář