Jemná a šťavnatá kuřecí prsa podle receptu známého šéfkuchaře z michelinské restaurace

Kuřecí prsa na zakysané smetaně hotová na čtvercovém talíři

Kuřecí prsa jsou oblíbeným druhem masa. Poskytují komfort rychlé přípravy, mají mnoho zdraví prospěšných benefitů a jde o maso vhodné pro různé diety. 

Chceme-li ušetřit peníze, vyplatí se zakoupit kuře celé. Z jednoho zvířete takto připravíme několik jídel, a to včetně polévky. Někdy ale víme, že využijeme jen prsa, v tom případě je samozřejmě lepší je pořídit samostatně. Jak ale zajistit, aby jejich chuť a textura byla co nejlepší? Bezkonkurenčně nejkvalitnější jsou kuřata, kterým byl dopřán dobrý život, tedy ideálně ta z prověřených farem. V současnosti naštěstí již existuje řada možností, jak si takové kvalitní maso pořídit.

Křehká kuřecí prsa s česnekem a zakysanou smetanou

Jak ale zajistit, aby maso zůstalo šťavnaté a doslova se rozplývalo na jazyku? Tip na přípravu vám právě přinášíme. Křehká kuřecí prsa na česneku a smetaně jsou skvělé, rychlé jídlo, které si zamiluje celá rodina. Kombinace zakysané smetany a česneku zajistí, že maso zůstane šťavnaté a nikdy se nevysuší. Tento recept je jako stvořený pro horké dny, kdy nechcete trávit hodiny u plotny.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce (velikost M)
  • 70 g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Sůl podle chuti
  • 200 ml zakysané smetany
  • 30 g hladké mouky (na obalení masa)
  • Olej na smažení
Buffalo křídla hotová na talíři

Křehká a lahodná kuřecí křídla, která se doslova rozpadají na jazyku: Tento recept zvládne každý

Kuřecí prsa na zakysané smetaně syrová prsa
Fotografie: Pixabay

Postup

  • Příprava masa: Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a posypejte solí.
  • Příprava těstíčka: Do mísy rozklepněte vejce a přidejte 70 g mouky.
  • Přisypte sušený česnek, přidejte sůl.
  • Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, aby vzniklo hladké těstíčko.
  • Obalování: Na pracovní plochu prosejte 30 g mouky.
  • Plátky masa obalte nejprve v mouce a poté v připraveném těstíčku ze zakysané smetany.
  • Smažení: Na pánvi rozehřejte olej. Kuřecí prsa opečte z obou stran do zlatova.
  • Opečené plátky masa položte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
  • Podávejte s jednoduchým zeleninovým salátem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*