Koupený mlýnek na koření lze znovu naplnit. Stačí dodržet jednoduchý postup

Koupili jste si mlýnek na koření, jeho obsah dochází a vy přemýšlíte co s ním? Naučíme vás ho znovu naplnit. Je to jednoduché. Stačí pouze dodržovat tento náš postup a můžete jeden produkt používat stále dokola. Vždy jenom stačí koupit koření za pár korun a mlýnek snadno naplnit.

Základem je horká voda

To první, co budete potřebovat, je horká voda. Dejte vařit vodu a potom ji nalijte do šálku, který bude mít dostatečnou velikost k tomu, aby do něho šel namočit mlýnek na koření. Vodu však můžete klidně nalít i do misky, nebo ho nechat v hrnci. Důležité je, aby voda byla skutečně horká, protože se studenou to nefunguje.

Namočte mlýnek do vody

Nyní vezměte svůj prázdný mlýnek a namočte ho do vody. A to tak, aby v ní byla ponořená ona plastová část. Mlýnek tedy držte za skleněnou, tedy spodní část a tu plastovou nechte pár chvil ponořenou ve vodě. Klidně postačí deset vteřin, pokud je voda skutečně horká.

Sejměte plastovou část

Teď bude potřeba trocha síly. Vezměte si utěrku a tou chytněte horkou plastovou část. Druhou rukou chytněte část skleněnou a snažte se je oddělit. Základem by měl být prudký pohyb s lehkým otočením. Díky tomu, že je plast nahřátý se také lehce zvětší, což následně vede k tomu, že ho lze ze skleněné části sundat velmi jednoduše.

Umyjte a naplňte

Nyní máte mlýnek ve dvou částech, které nezapomeňte důkladně umýt. Potom ho vytřete, nebo ho můžete nechat pořádně uschnout. Následně ho stačí jenom naplnit. A to černým pepřem, nebo pepřem barevným, či klidně hrubozrnnou solí a dalšími možnostmi.

Nasaďte plastový díl

Pokud už vychladl, je vhodné ho zase nechat chvíli nahřát v horké vodě. Potom ho nasaďte na skleněnou část. A to v podstatě opačným pohybem než v předchozím případě. Následně je váš mlýnek na koření naplněný a opět připraven k použití. Není proto nutné utrácet za nové, když vám stačí si jenom koupit náplň která stojí pár korun.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]