Hledáte rychlý recept, kterým překvapíte na oslavě nebo při rodinné večeři, tato křupavá dobrota je právě to, co hledáte. Příprava je navíc velmi snadná.
Křupavé zelí se sýrem a šunkou v lahodném obalu je lahodný pokrm, kterým překvapíte každého hosta na oslavě nebo člena rodiny při společné večeři. Jedná se o skvělý recept, který nevyžaduje mnoho času ani ingrediencí – nebudete tedy muset trávit příliš dlouhou dobu v kuchyni a je to také skvělá příležitost pro nováčky v kuchyni. Ve výsledku však získáte velmi lahodný pokrm, který vás nejen nasytí, ale také okouzlí svou jedinečnou chutí a samozřejmě také křupavostí. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Křupavé zelí se sýrem a šunkou
Pro přípravu této dobroty nebudete potřebovat mnoho. Většinu ingrediencí můžete zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami, nebo je možná máte již ve své spíži. Tento recept je také skvělou příležitostí pro každého začínajícího kuchaře či kuchařku. Nevyžaduje totiž mnoho zkušeností v kuchyni, ovšem ve výsledku si na něm pochutná každý, kdo jej ochutná.- pokud to tedy nestihnete sami dříve. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- hlávku zelí
- 200 gramů šunky
- 200 gramů tvrdého sýra (nejlépe čedar)
- 1 malý svazek kopru
- 4 velké stroužky česneku
- 2 ks čerstvá slepičí vejce
- 50 až 60 gramů pšeničné mouky
- 100 gramů strouhanky
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička mleté červené papriky
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- Sůl a mletý černý pepř, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte zelí. To otrhejte a listy ponořte do vroucí vody. Poté je opatrně vyjměte vidličkou.
- Nechte listy mírně vychladnout a poté z nich odřízněte nejtlustší část, abyste je mohli lépe srolovat.
- Připravte si mísu a smíchejte v ní nastrouhaný tvrdý sýr, jemně nasekaný kopr a prolisovaný česnek.
- Podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř, oregano a mletou červenou papriku. Všechny ingredience poté dobře promíchejte. Sýrovou směs na chvíli odložte stranou.
- Připravte si další mísu a v ní smíchejte strouhanku se solí, mletým černým pepřem, sušeným česnekem a oreganem. Vše důkladně promíchejte.
- V další míse si připravte vejce. Ty jednoduše rozšlehejte vidličkou a do poslední mísy nasypte mouku.
- Na každý zelný list nyní položte plátek šunky a trochu sýrové náplně. Poté list zabalte do křupavého obalu – každou náplň nejprve obalte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
- Připravte si pánev a rozehřejte na ní rostlinný olej. Do něj následně namočte zelí se sýrem a šunkou v křupavém obalu a smažte je na středním ohni dvě minuty z každé strany.
- Jakmile budete mít hotovo, můžete rovnou podávat.
- Dobrou chuť!
Napište komentář