Smažák už klasicky nedělám. Toto křupavé zelí se sýrem a šunkou je nový hit

křupavé zelí

Hledáte rychlý recept, kterým překvapíte na oslavě nebo při rodinné večeři, tato křupavá dobrota je právě to, co hledáte. Příprava je navíc velmi snadná.

 Křupavé zelí se sýrem a šunkou v lahodném obalu je lahodný pokrm, kterým překvapíte každého hosta na oslavě nebo člena rodiny při společné večeři. Jedná se o skvělý recept, který nevyžaduje mnoho času ani ingrediencí – nebudete tedy muset trávit příliš dlouhou dobu v kuchyni a je to také skvělá příležitost pro nováčky v kuchyni. Ve výsledku však získáte velmi lahodný pokrm, který vás nejen nasytí, ale také okouzlí svou jedinečnou chutí a samozřejmě také křupavostí. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Křupavé zelí se sýrem a šunkou

Pro přípravu této dobroty nebudete potřebovat mnoho. Většinu ingrediencí můžete zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami, nebo je možná máte již ve své spíži. Tento recept je také skvělou příležitostí pro každého začínajícího kuchaře či kuchařku. Nevyžaduje totiž mnoho zkušeností v kuchyni, ovšem ve výsledku si na něm pochutná každý, kdo jej ochutná.- pokud to tedy nestihnete sami dříve. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • hlávku zelí
  • 200 gramů šunky
  • 200 gramů tvrdého sýra (nejlépe čedar)
  • 1 malý svazek kopru
  • 4 velké stroužky česneku
  • 2 ks čerstvá slepičí vejce
  • 50 až 60 gramů pšeničné mouky
  • 100 gramů strouhanky
  • 1 čajová lžička oregana
  • 1 čajová lžička mleté červené papriky
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • Sůl a mletý černý pepř, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte zelí. To otrhejte a listy ponořte do vroucí vody. Poté je opatrně vyjměte vidličkou.
  • Nechte listy mírně vychladnout a poté z nich odřízněte nejtlustší část, abyste je mohli lépe srolovat.
  • Připravte si mísu a smíchejte v ní nastrouhaný tvrdý sýr, jemně nasekaný kopr a prolisovaný česnek.
  • Podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř, oregano a mletou červenou papriku. Všechny ingredience poté dobře promíchejte. Sýrovou směs na chvíli odložte stranou.
zelené zelí
Fotografie: Pexels
  • Připravte si další mísu a v ní smíchejte strouhanku se solí, mletým černým pepřem, sušeným česnekem a oreganem. Vše důkladně promíchejte.
  • V další míse si připravte vejce. Ty jednoduše rozšlehejte vidličkou a do poslední mísy nasypte mouku.
  • Na každý zelný list nyní položte plátek šunky a trochu sýrové náplně. Poté list zabalte do křupavého obalu – každou náplň nejprve obalte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  • Připravte si pánev a rozehřejte na ní rostlinný olej. Do něj následně namočte zelí se sýrem a šunkou v křupavém obalu a smažte je na středním ohni dvě minuty z každé strany.
  • Jakmile budete mít hotovo, můžete rovnou podávat.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*