Delikátní krémová polévka: Tento neuvěřitelně snadný recept mi doporučila kamarádka šéfkuchařka

Turecká polévka v hrnci s naběračkou

Také v kuchyni rádi trochu experimentujete a necháváte se inspirovat cizokrajnými recepty? Pak právě tento bude pro vás ten pravý!

Tento recept vás zavede na Balkán a Blízký východ, kde je kombinace v něm použitá velmi oblíbená. Připravte své rodině krémovou polévku, která promění běžný vývar v něco výjimečného. Recept je jednoduchý a přesto zcela promění chuť vašeho oblíbeného pokrmu. Tato polévka je lehká, přesto sytá, díky směsi jogurtu, vajec a mouky, která ji zahustí. Skvěle se hodí jako lehký hlavní chod a dodá vašemu jídelníčku novou chuťovou dimenzi. Připravte si tuto lahůdku, která vás překvapí svou plností a zároveň jemností.

Turecká krémová polévka s rýží

Základ turecké krémové polévky představuje vývar spojený s rýží, doplněný jogurtovou směsí. Kombinace jogurtu a máty je pro naše končiny neobvyklá, je ale osvěžující, zatímco rýže polévce dodává sytost. Díky jednoduchému postupu zvládnete polévku připravit během několika minut, a přesto získáte pokrm s bohatou a příjemnou chutí. Polévku je vhodné doplnit o máslový paprikový přeliv, který jí dodá jemný kouřový nádech.

Ingredience:

  • Vývar – 1,5 litru;
  • Rýže – ½ hrnku;
  • Kvalitní hustý jogurt – 1 velké balení;
  • Žloutky – 2 kusy;
  • Hladká mouka – 1 polévková lžíce;
  • Čerstvá máta – 1 polévková lžíce (lze nahradit ½ lžíce máty sušené);
  • Česnek – 1 stroužek;
  • Máslo – 1 polévková lžíce;
  • Uzená nebo sladká sušená paprika – 1 polévková lžíce.
Polévka

Moje rodina miluje tuto lahodnou polévku, kterou pro mě babička dělala celé dětství

Turecká polévka žloutek smíchaný s jogurtem v průhledné míse

Postup:

  • Rýži poctivě propláchněte a vsypte do hrnce, do něhož jste nalili vývar.
  • Vařte na mírném ohni 20 minut.
  • Mezitím v misce smíchejte jogurt se žloutky.
  • Ke směsi jogurtu a žloutků přidejte česnek a hladkou mouku. Osolte, opepřete a ochuťte čerstvou nebo sušenou mátou.
  • Jogurtovou směs zvolna zahřejte dvěma naběračkami horkého vývaru.
  • Směs jogurtu a vývaru přidejte do polévky.
  • Vše společně vařte, dokud není rýže měkká.
  • Na pánvi rozpusťte máslo.
  • K máslu přidejte papriku a krátce ji opečte.

Turecká polévka porce pokapaná červenou máslovou paprikou

  • Polévku rozdělte do talířů a přelijte máslovým paprikovým přelivem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*