Tato lahodná pomazánka ze 3 surovin se hodí doslova ke všemu. Můj manžel ji chodí ujídat i samotnou

Rychlá pomazánka ze sardinek a vajec hotová pomazánka

Pomazánky jsou husté pasty, které se mažou na chleba, krekry nebo zeleninu. Mohou být sladké i slané a obsahovat nepřeberné množství přísad.

Různé kultury a regiony světa mají své tradiční pomazánky, které se připravují z dostupných produktů, čímž odrážejí i místní kulinářské tradice. Ve Středomoří jsou běžné pomazánky na bázi olivového oleje, oliv, česneku a bylinek. Používají se k výrobě sendvičů a dalšího drobného občerstvení. Na Blízkém východě jsou oblíbené pomazánky z tahini, což je pasta ze sezamových semínek, koření a zeleniny. Tahini se používá k výrobě hummusu, babaganoush a dalších jídel.

Pomazánka ze sardinek, vajíček, majonézy a jarní cibulky

V české kuchyni máme v oblibě nejrůznější pěny a pomazánky například ze šunky, vajec, sardinek, sýra, česneku či kombinaci tvarohového základu a různé zeleniny. Využíváme je nejen na sendviče, rohlíky nebo kanapky, ale také na vynikající český vynález – obložené chlebíčky. Pomazánky jsou také velice vhodnou variantou pro ty, kdo neradi plýtvají potravinami, i pro ty, kdo chtějí ušetřit peníze. Lze do nich totiž využít i různé zbytky (majonézy, tvarohu, zeleniny, sýra, šunky, salámu…), zároveň jde o pochutinu, která dokáže řádně zasytit. Prozradíme vám, jak na tuto velice jednoduchou, rychlou a lahodnou variantu.

Ingredience na pomazánku:

• vařené vejce – 4 ks;
• sardinky – 200 g;
• zelená cibulka (lze nahradit cibulovou natí) – 3 ks;
• majonéza – 3 polévkové lžíce.

Pomazánka

Tato lahodná pomazánka z nakládaných okurek podle receptu mého dědečka nechybí na žádné naší oslavě

Rychlá pomazánka ze sardinek a vajec míchání pomazánky

Příprava pomazánky:

  • Vejce uvařená natvrdo (doba vaření – 10 minut) nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Zelenou jarní cibulku cibulku (nebo nať z cibule) nakrájejte nadrobno.
  • Ze sardinek slijte tekutinu, poté je vidličkou rozmačkejte na jemnou kaši.
  • Smíchejte sardinky se zelenou cibulkou a s uvařenými, nastrouhanými vejci. Směs spojte majonézou, podle chuti dochuťte solí a důkladně promíchejte.
  • Servírovat můžete na slaném pečivu, zelenině, krekrech, chlebíčkách, bagetách i jednohubkách. Ozdobit můžete například kyselou okurkou, nakládanými houbami, barevnou paprikou, natvrdo uvařenými vejci.

Rychlá pomazánka ze sardinek a vajec namazaná na toastech

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*