Nová smetanová marináda na kuřecí prsa: Po 20 minutách získají bohatou chuť, kterou lze přirovnat k drahému steaku

smažená kuřecí prsa

Kuřecí prsa naložená v této marinádě si zachovají svoji šťavnatost. Navíc jim marináda dodá skvělou chuť. Smetanová omáčka s houbami už vše jen podtrhne.

Marinování masa je vynikající způsob jak mu dodat pestrou chuť díky použitému koření. Dalším efektem je, že marinováním maso také změkne a při tepelné úpravě se nevysuší a zůstane tak stále šťavnaté. Ideální je, pokud maso do marinády naložíte už den předem, aby mělo čas všechny chuť do sebe natáhnout. Určitě vyzkoušejte tuto marinádu, kterou nebudete dělat naposledy.

Ingredience na kuřecí prsa ve smetanové omáčce

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 400 g hub
  • 200 ml smetany 20%
  • 3 polévkové lžíce mouky

Na marinádu

  • 2 polévkové lžíce majonézy nebo zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička koření Suneli chmel
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1,5 lžíce sójové omáčky

Postup přípravy receptu

Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Suneli chmel je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Složení této směsi se může mírně lišit, ale můžete si ji namíchat i sami, pokud ji neseženete v obchodě. Použijte vždy 1 díl sušené bazalky, koriandru, kopru, majoránky, poté jen 2% (tedy jen špetičku červené papriky a ještě méně šafránu. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky a ponořte do marinády. Nechte marinovat alespoň 15 minut, ideálně však několik hodin.

kuřecí prsa
Fotografie: Freepik

Dejte smažit houby a cibuli

Nyní k masu v marinádě přidejte mouku a dobře promíchejte. Vše dejte osmažit na pánev do zlatova. Cibuli a houby nakrájejte na kostky a dejte je společně smažit na na druhou pánev. Můžete použít i tu po mase, ale to nejdříve vyndejte bokem. Až cibulka zesklovatí, přilejte do pánve smetanu, na ni položte smažené kuřecí kousky a pánev přikryjte pokličkou. Vařte, dokud se smetana nevyvaří a zbyde hustější houbová omáčka.  průběžně míchejte, aby se smetana nepřipalovala. Můžete podávat s vařeným bramborem nebo těstovinami. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*