Kuřecí maso se na talířích vyskytuje hojně a lidé ho mají rádi. Často se nám ale stává, že si nevíme rady s originální přípravou tohoto druhu masa.
Připravit kuřecí maso originálním způsobem může být opravdový oříšek. Je to hlavně proto, že tento druh masa je poměrně rozšířený a proto se mnoho z nás setkalo již s různými možnostmi úpravy. Připravit kuřecí maso originálním způsobem tedy může být opravdu oříškem. I s tímto problémem si ale dokážete snadno poradit, stačí znát recept, který jsme si pro vás připravili.
Ingredience potřebné na přípravu kuřecího masa:
- 3 kuřecí prsa
- půl lžičky soli
- 180 gramů taveného sýra
- čajová lžička sušeného kopru
- 2 středně velká vejce
- 4 polévkové lžíce mouky
Očištěná kuřecí prsa si postupně nakrájíme na menší
Nejprve si vezmeme připravené kuřecí prsa, která opláchneme a zbavíme nečistot. Opracovaná prsa, připravená na další úpravu, rozřízneme na polovinu. Každý kousek překryjeme potravinářskou fólií a z obou stran pořádně naklepeme, obdobným způsobem, jako bychom připravovali kuřecí řízky. Maso je nyní zapotřebí také pořádně osolit. Pokud chceme, můžeme sáhnout také po koření grilovacím nebo koření na kuřecí maso.
V hluboké míse si připravíme chutnou směs
Kuřecí prsa nyní odložíme stranou a vezmeme si hlubokou mísu. V té postupně smícháme tavený sýr se sušeným koprem, je zapotřebí obě ingredience důkladně promíchat v jednotnou hmotu. Tou z jedné strany potřeme každý kousek masa, který následně zabalíme do ruličky tak, aby potřená plocha byla uvnitř. Každou ruličku rozkrojíme a následně je obalíme ve vejci.
Tyto jemné mleté hovězí řízky vám nedají spát. Rozpadají se na jazyku a budete je chtít zas a znovu
Připravené kusy masa postupně tepelně upravujeme
Polovinu ruličky, kterou jsme obalili v misce s rozklenutým vajíčkem, nyní obalíme v mouce. Takto připravené ruličky umístíme do pánve s rozehřátým olejem, pečeme je z obou stran dozlatova. Hotové ruličky necháme na papírovém ubrousku okapat a můžeme podávat. Výhodou takto připraveného kuřecího masa je to, že se k němu hodí téměř každá příloha.
Napište komentář