Máte rádi topinky? Pojďte si s námi připravit jejich bohatší podobu. Recept na tyto výživné sendviče pochází ze Zakarpatské Rusi.
Křupavá topinka v kombinaci s jemnou pomazánkou a šťavnatým rajčetem vytváří něco neuvěřitelného! Tak jednoduchá, ale zároveň super úspěšná kombinace promění obyčejné jídlo ve fantastické občerstvení. Co je ještě dobrého na chlebíčcích s vajíčkovou pomazánkou a rajčaty podle zakarpatského receptu? Jsou výživné, ale vytvoříte je ze surovin, které máte vždy běžně po ruce. Navíc spotřebujete zbytky pečiva, které už není úplně v kondici.
Na sendviče využijete nepřeberné možnosti přísad
Na této svačině je dobré i to, že většinu jejích ingrediencí můžete libovolně obměňovat. Pokud například nemáte rádi chuť kopru, použijte místo něj petržel a přidejte ji do pomazánky. Chcete ještě více křupavosti a šťavnatosti? V tomto případě vám doporučujeme nepokládat na vaječné pomazánky rajčata, ale papriky nakrájené na velké proužky. Lze také použít třeba ředkvičky, nastrouhanou mrkev, posypat vršek chlebíčků sýrem, sladkou paprikou… Fantazii se meze nekladou.
Ingredience na křupavě chlebíčky s pomazánkou
- Chléb – 220 g (10 plátků)
- Rajčata – 3 ks
- Vejce – 4 ks
- Tvrdý sýr – 80 g
- Kopr – 0,25 svazku
- Jarní cibulka – 0,25 svazku
- Slunečnicový olej podle chuti
- Česnek – 2 stroužky
- Sůl podle chuti
- Černý pepř (mletý) podle chuti
- Majonéza podle chuti
Domácí pomazánka ze 3 ingrediencí podle receptu mé sestry šéfkuchařky: Chutná jako z luxusní restaurace
Příprava pomazánky a chlebíčků
Chléb nakrájejte na plátky. Položte je na plech, potřete je trochou slunečnicového oleje. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Chléb pečte 10-12 minut, měl by mírně zhnědnout a oschnout. Plátky chleba potřete česnekem. Vejce uvařte natvrdo (doba varu 10 minut), ochlaďte a oloupejte. Nastrouhejte je a stejně tak tvrdý sýr na struhadle s malými otvory. Tyto přísady smíchejte v hluboké nádobě.
Kopr a cibulku důkladně omyjte, osušte je a velmi jemně nasekejte. Přidejte je k již promíchaným vejcím se sýrem. Přidejte majonézu. Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní konzistenci. Vychladlé topinky potřete vaječnou pomazánkou. Rajčata důkladně omyjte. Nakrájejte je na úhledné plátky a vyskládejte je na pomazánku. Můžete ozdobit například čerstvým koprem. Hotovo!
Napište komentář