Na pletené bačkory stačí jeden obdélníkový kus, který uplete i začátečník

Zhotovit si pletené bačkory jako originální domácí obuv není nic složitého. Stačí si připravit pletené obdélník. Nic více není třeba. Na tom je založený tento návod, který bezpochyby patří mezi ty nejlepší, které existují. Vyzkoušejte ho také a přesvědčte se o tom, že to opravdu není nic složitého.

Základem je obdélník

Jednoduchost potvrzuje fakt, že základem pro vaše pletené bačkory je skutečně jenom klasický obdélník. Jeho délka by měla být kolem 70 ok, ale vždy hraje roli to, jak velkou máte nohu a jak velké pletené bačkory chcete.

Daný obdélník by měl být upletený ze dvou barev vlny. My doporučujeme kombinaci vínové a také zelené, což vypadá velmi povedeně a stylově. Zvolit si samozřejmě můžete odstín podle sebe, jaký vám bude vyhovovat nejvíce.

Pozor na důležitou část

Při pletení byste neměli zapomínat na to, že součástí bude také jedna důležitá část, kterou je určité vykrojení, které najdete v levém horním rohu. To je při pletení nutnost zachovat.

Rozměry dané části vidíte na naznačeném plánku. Také zde vidíte i další rozměry vašeho základu na pletené bačkory. Z těchto vycházejte, pokud máte průměrnou velikost své nohy.

Začněte s výrobou bačkor

Když máte obdélníkový základ hotový, je třeba mu dát ten správný tvar. A tak začněte s výrobou bačkor, a to tak, že levý horní roh, kde je ono vykrojení, přehnete.

Je důležité ho nejenom přehnout, ale samozřejmě sešít. A to tak, aby na sebe jednotlivé strany daného přehybu navazovaly.

Následně pokračujte dále a udělejte další přehyb. Tentokrát to bude spodní levý okraj, který ohnete směrem nahoru tak, aby byl rovnoběžný s celou horní linií.

Nyní uděláte stejný krok také se spodním pravým okrajem, který také ohnete směrem nahoru a to takovým stylem, aby byl také rovnoběžný s horní stranou obdélníku.

Vše sešijte

Důležité je během jednotlivých ohybů vše sešít. Zakládejte si jak na tom, aby se jednalo o skutečně pevný šev, tak i na tom, aby byl esteticky povedený a aby vaše pletené bačkory nijak nehyzdil.

Jednotlivými přehyby a jednotlivým sešíváním by mělo dojít k tomu, že se vám povede vytvořit právě tento tvar, který už ukazuje, že vaše bačkora je v podstatě hotová.

Stačí dotvořit

Nyní ji jenom obraťte tak, aby rubová strana byla pochopitelně uvnitř. Dále dolaďte jakékoliv nedokonalosti a máte hotovo.

A pokud jde o tvorbu druhé, pokračujete úplně stejně, jenom zrcadlově. Opět to bude obdélník, který však bude mít vykrojené vpravo nahoře. A odtud také budete začínat jednotlivé ohyby.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]