Tvarohové buchty nadýchané jako obláček! Drobenka je krásně vlhká jako krajka. Velice zajímavý recept naší babičky

Tyto tvarohové buchty jsou opravdu velmi dobré a především také jednoduché na přípravu. Chutnají rozhodně lépe než kdejaké kupované pečivo.

Pokud už se vám několikrát stalo, že vám nechutnalo pečivo, které jste si koupili v obchodě? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu. Není totiž nic jednoduššího, než si upéct vlastní tvarohové koláče, které jsou naprosto ideální na snídani. A můžete se spolehnout na to, že budou chutnat i vašim dětem, což je samozřejmě také dobrá zpráva.

Co budete potřebovat

  • 540 g mouky
  • žloutek
  • 260 ml mléka
  • 40 g másla
  • 15 g droždí
  • 120 g cukru
  • 100 g tvarohu
  • 100 g rozinek
  • lžička soli
  • vejce

Je to opravdu jednoduché

250 ml mléka si ohřejte v mikrovlnce na 40-45 stupňů. V teplém mléce rozpusťte droždí a spojte tuto směs s vajíčkem. Poté ještě přidejte cukr. Do této směsi přidejte také tvaroh a míchejte do hladka. Tvarohovou hmotu osolte, nasypte do ní 500 g mouky a vytvořte těsto. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu, takže ho raději vyndejte před tím, než začnete dělat těsto.

Do těsta dejte změklé máslo a tvarujte, dokud se úplně nerozpustí. Rukama propracujte těsto, dokud se nepřestane lepit na povrchy. Do těsta přidejte rozinky a nechte v teple 2 hodiny kynout. Po hodině kynutí těsto propracujte a rozdělte na 2 díly. Nechte ještě chvíli kynout a poté z těsta dělejte bochánky. Dejte je na plech a přikryjte je potravinářskou fólií. Na ozdobení buchet si nyní připravte drobenku.

Mléko si rozšlehejte se žloutkem a všechny buchty pomažte. Poté je posypte výslednou drobenkou a pošlete do trouby předehřáté na 200 stupňů. Buchty se pečou přibližně půl hodiny, ale záleží na vaší troubě. Vzniknou vám měkké a nadýchané buchty, které budou jako obláček. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]