Každá hospodyňka má své kuchyňské vychytávky, na které nedá dopustit. Toto je jedna z nich. Většina lidí však o tomto jednoduchém triku nemá ani tušení.
Pořád je co se učit. Podívejte se na tento kuchyňský tip, který možná ještě neznáte. Jak uvádí web Goniec, málokdo ví, že plastová zátka od oleje má své praktické využití. Většina z nás ji po odlomení okamžitě vyhazuje. Až budete rozdělávat další láhev s olejem, zkuste si tuto zátku ponechat. Podívejte se, k čemu vám poslouží.
Plastovou zátku nevyhazujte
Možná už vaříte mnoho let, a tak máte pocit, že už vás – co se týče přípravy jídla – nemůže nic překvapit. Podívejte se však na tuto vychytávku, o níž mnoho lidí nemá tušení. Týká se totiž běžné láhve s olejem. Ta je zavřená pevným víčkem, ale po jeho odšroubování pod ním najdete ještě plastovou zátku s poutkem, kterou nejprve musíte odtrhnout, abyste se k oleji dostali.
Ta slouží jako těsnění a zároveň ukazuje, že s obsahem láhve nebylo nijak manipulováno. Většina lidí však tuto zátku bez rozmyslu vyhodí, a to je škoda. Vězte, že má své praktické využití. Jak uvádí CookistWow na instagramovém účtu, plastová zátka vám poslouží jako regulátor výtoku oleje z láhve. Stačí ji otočit a umístit zpátky tak, jak byla.
Díky tomuto triku se snadno zbavíte octomilek i bez drahých přípravků. Tato past si s nimi poradí
Předejdete zbytečným nehodám
Plastové poutko se zevnitř zarazí o plastové zoubky a zátka tak zůstane na místě. Při nalévání oleje do pánve budete mít proud pod kontrolou. Poteče mnohem slaběji a už se vám tak nestane, že omylem vychrstnete velké množství oleje na salát nebo pečené brambory. Naopak, pokud chcete olejem nějaký pokrm jen zakápnout, díky tomuto triku olej rozmístíte mnohem rovnoměrněji a ve slabší vrstvě.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Ujistěte se však, že zátka v hrdle dobře drží, aby ji tlak oleje neuvolnil. Pokud máte olej ve skleněné láhvi, můžete si také dokoupit regulační náhubek, který na láhev našroubujete. Dochucování pokrmů olivovým olejem pak bude hračka. Na SvětěKreativity se můžete podívat na další tipy a vychytávky do kuchyně, které z vás udělají profíka.
Napište komentář