Originální podlahu vytvořili svépomocí. Základem se stalo nevyužité dřevo

Dřevo je velice vděčný materiál, který se do interiéru jednoznačně hodí. Vytváří jakési teplo rodinného krbu. Jeho druhů je celá řada a vybere si opravdu každý. Věděli jste ale, že je možné upotřebit i obyčejné palivové dřevo? Tento skvělý tip je zaměřený na tvorbu podlahy z jednotlivých kusů dřevěných polínek. Výsledek vás nadchne.

Co budete potřebovat k vytvoření dřevěné podlahy

K výrobě této krásné dřevěné podlahy nepotřebujete mnoho věcí, postačí jen:

  • palivové dříví (nejlépe špalky, či polena)
  • pracovní rukavice, motorová pila, sekera
  • lepidlo na dřevo, dláto, bruska
  • polyuretan, malta s pískem + piliny

Ideálním druhem dřeva na tuto podlahu je například jalovec, nebo borovice. Tohle dřevo nejen, že vypadá skvostně, ono i překrásně voní.

Jak postupovat při výrobě podlahy z palivového dřeva?

Nejprve je nutné si nařezat materiál na tvoření podlahy. Vezměte tedy jednotlivá polena, nebo špalky a nařezejte je na kruhové pláty o stejné šířce. Každý kus dřeva bude mít jedinečný vzor a tvar, a tak bude podlaha velice originálním počinem. Až budete mít dřevěné pláty nařezané, odstraňte s nich dlátem kůru. Pak je nutné, abyste bruskou zahladili veškeré nerovnosti na povrchu dřeva.

Následuje lepení jednotlivých kusů dřeva na podlahu, kterou byste měli mít hladkou a čistou, aby byla po položení materiálu v rovině. Dřevěné pláty pokládejte hustě vedle sebe a lepte k podlaze.

Můžete tvořit dle vaší fantazie a šikovnosti. Až budete mít podlahu plně pokrytou, nechte lepidlo řádně zaschnout. Až lepící hmota dobře zaschne, do prostor mezi dřevěnými kusy navrstvěte směs vytvořenou z pilin (20 %) a malty s pískem (80 %).

Opět ponechejte nějaký čas schnout a následně podlahu vylijte polyuretanem. Podlaha se tak zpevní a bude krásně lesklá. Pak už se jen zbývá kochat vaší perfektní prací. Tato dřevěná podlaha je dá se říct nesmrtelná a vypadá leckdy lépe než ta kupovaná.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]