Pletené bačkory snadno a rychle. Hotové je lze mít za večer

Pletené bačkory nemusíte kupovat. Klidně si je můžete uplést sami, i pokud jste začátečníci. Je to snadnější, než si myslíte. O tom vás jasně přesvědčí tento náš postup, který je určený pro začátečníky. Potřebovat k tomu budete jenom kvalitní a teplo vlnu, pletací jehlice a dále jehlu a nit. Pokud toto máte, nic vám nebrání pustit se do práce.

Základem je správná velikost

Jak to udělat, aby vám pletené bačkory seděly a jak odhadnout správnou velikost? Máme pro vás vodítko. Rozhodující je počet základních ok v jedné řadě. Pokud jich bude 51, tak vytvoříte bačkory o velikosti 35-36. Pokud jich bude 55 tak máte výsledek o velikosti 37-38 a pokud použijete celkem 59 oček, vznikne bačkora pro velikost nohy v rozmezí 39-40. Tohoto rozdělení se držte.

Začněte první řadou

Nyní je třeba začít. A to první řadou, kterou budou tvořit jednotlivá oka. Jejich počet se odvíjí právě od toho, jak velké pletené bačkory budete potřebovat. oka vytvořte klasicky na jedné jehlici a skutečně počítejte to, aby jich byl správný počet.

Pusťte se do pletení

Nyní už se můžete pustit do samotného pletení. Vytvářejte jeden řádek za druhým do doby, dokud jich nevznikne 15 v případě malé velikosti a 20 v případě té největší. Když jste u tohoto čísla, vytvořte další patnáctku, ale tentokrát s jiným vzorem. Když i toto řádky máte hotové, začněte ještě poslední patnáctku řádků, tentokrát ve stejném stylu, jako první pruh.

Vznikne jednoduchý obdélník

Nyní byste měli mít hotový jednoduchý obdélník, která je základem na vaše pletené bačkory. Nyní si vezměte nový kus vlny a stejným způsobem postupujte znovu. To samozřejmě proto, že budete potřebovat nejenom jednu, ale dvě bačkory.

Nyní je dokončete

Máte dva obdélníky? Pokud ano, je možné své bačkory dokončit. A to jehlou a nití, kdy obdélník delšími stranami k sobě přehnete a tuto stranu také sešijete k sobě. To stejné uděláte i se stranou kratší. Vše tak, aby se vám začal rýsovat požadovaný tvar. A po posledním stehu máte hotovo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]