Podzimní salát s klobáskou, vajíčkem a hráškem: Tento recept se bude vyjímat na každém stole! Mega chutný

Saláty jsou jednoduché, avšak velmi vydatné a dobré pokrmy, které rozhodně neurazí žádného hosta. Vyzkoušejte tuto novinku s uzenou klobásou.

Pokud vás již nenapadá, co rychlého si připravit k obědu nebo večeři, rozhodně neváhejte vyzkoušet tento jednoduchý recept. Jedná se o podzimní salát s uzenou klobásou, který je velmi vydatný a nezabere vám mnoho času. K přípravě budete potřebovat pouze pár ingrediencí, z nichž mnohé máte pravděpodobně již ve své spíži. Stačí pár minut a budete moci podávat tuto lahodu všem hostům, kteří přijdou. Rozhodně si na ní pochutná každý přítomný. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho.

Podzimní salát s uzenou klobásou

Příprava tohoto lahodného pokrmu není rozhodně nic složitého – časově nejnáročnější je pravděpodobně vaření mrkve a vajec. Na výsledku si však rozhodně pochutná každý přítomný. Vaši hosti pravděpodobně ani takovouto slanou pochoutku ještě nikdy nevyzkoušeli. Abyste dosáhli co nejlepší chutě, snažte se postupovat krok po kroku podle níže uvedeného postupu. Stačí akorát připravit pár potravin, vše smíchat a budete mít lahod ou večeři nebo oběd! K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 100 gramů uzené klobásy
  • 3 ks vejce
  • 2 ks nakládané okurky
  • 1 ks mrkev
  • 25 gramů kopru
  • 100 gramů čerstvý chléb
  • 110 gramů konzervovaného hrášku
  • Majonéza, podle chuti
  • Sůl, podle chuti

Příprava podzimního salátu s uzenou klobásou:

  • Nejprve uvařte mrkev, nechte ji vychladnout a poté ji nakrájejte na malé kostičky. Nyní uvařte natvrdo vejce, oloupejte je a nakrájejte – nejlépe podélně na tenké plátky.
  • Dále si připravte pánev, rozpalte ji a nechte na ní smažit (bez použití rostlinného oleje) chléb, aby zcela ztvrdl. Pokud chcete, můžete do pánve prolisovat 2 stroužky česneku. Pak bude chuť výsledného salátu ještě zajímavější. Následně suchý chléb nakrájejte na tenké plátky.

  • Omyjte kopr, nakrájejte jej a nechte jej stranou. Poté nakrájejte na kostičky také marinované okurky. Obě ingredience nyní smíchejte se salátem, přidejte zelený hrášek, majonézu a sůl a vše znovu důkladně promíchejte.
  • Nakonec podle vlastních preferencí přidejte majonézu a sůl. Raději byste to však neměli přehánět, abyste nezahnali chuť uzené klobásy. Vše ještě jednou promíchejte a můžete podávat.

Před podáváním vložte salát na obyčejný talíř a podle potřeby jej ozdobte čerstvou petrželkou. Věřte, že jakmile ho vy nebo vaši hosté ochutnají, už nebudou moci přestat. Díky pestrému výběru ingrediencí totiž tvoří jedinečnou konzistenci, které prostě nikdo neodolá. Příprava přitom zabere opravdu jenom pár minut vašeho času, takže nebudete muset zbytečně trávit čas za sporákem. Kromě toho si do něj můžete přidat i další potraviny, vše záleží na vaší chuti a tom, co máte rádi.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*