Bramborový salát je oblíbeným pokrmem v mnoha domácnostech, často ale děláme velkou chybou a používáme do něj suroviny, které tam nepatří. Na tuto skutečnost upozorňuje Magda Gessler.
Magda Gessler je známou televizní osobností, kromě toho je ale také spolumajitelkou několika restaurací a málokdo o ní ví, že se ve volném čase ráda věnuje malbě. Právě díky tomu, že spoluvlastní několik restaurací, je si vědoma toho, že mnoho lidí dělá při přípravě bramborového salátu velkou chybu. Rozhodla se tedy, že se o tuto informaci podělí s veřejností.
Ingredience potřebné na přípravu zeleninového salátu:
- brambory
- mrkev
- jablko
- petržel
- celer
- nakládaná okurka
- majonéza
- vejce
Jedná se o jedno z tradičních jídel svátečního stolu
V Polsku, odkud Magda pochází, je bramborový salát považován za tradiční, ale i sváteční jídlo. Na jídelním stole jej najdete například o Vánocích, Velikonocích nebo během oslavy narozenin. Aby se ale jednalo o tradiční salát je zapotřebí nejen dodržet postup, ale také se držet surovin, které mají být na salát použity. V tomto případě není zapotřebí kreativita v kuchyni, naopak.
Zeleninu je dobré vařit alespoň 30 minut
Aby byl výsledný salát dobrý, je nutné dodržet kuchařské postupy. Zeleninu na salát vaříme po dobu 30 minut a to ideálně ve vodě, možností je ale také příprava na páře. Můžeme ale také sáhnout po vývaru, který připravované zelenině dodá neobvyklou chuť. Následně už je zapotřebí jen vše nakrájet nadrobno, promíchat a můžete podávat.
Po tajemství dokonalých hovězích jater již pátrat nemusíte. Celý trik spočívá v této ingredienci šéfkuchařů
Nikdy, nikdy, nikdy se do salátu nepřidává cibule
Surovina, které je ale zapotřebí se při přípravě vyhnout, je podle Magdy rozhodně cibule. Ta má totiž podle ní až moc intenzivní chuť, kterou by snadno mohla přebít ostatní zeleninu, a výsledný salát by měl zcela jinou chuť. Vhodné je se také zaměřit na volbu brambor, ty by neměly být moučné, ale naopak lepivé. Pokud se budeme držet těchto dvou rad, výsledný salát nás nezklame.
Napište komentář