Rajčata už nebudete muset kupovat: Recept, který zná málokterá hospodyňka!

Rajčata jsou zelenina, která je třeba kupovat vlastně neustále. A to z toho důvodu, že se používají do velkého množství jídel. Vy je ale už nebudete muset kupovat.

Pokud už se vám v zimě stalo, že jste potřebovali rajčata a museli jste kvůli tomu jít do obchodu, tak rozhodně víte, že kupovaná rajčata rozhodně nemají tak dobrou chuť, jako ta vypěstovaná na zahrádce. A z toho důvodu je lepší připravit si tento pokrm, protože můžete vždy sáhnout po něm. Chutná totiž mnohem lépe, než kupovaná rajčata. Vyzkoušejte ho.

Co budete potřebovat

  • 5 kg rajčat
  • 1 palice česneku
  • dle chuti sůl
  • tymián a sušený rozmarýn
  • 30 ml olivového oleje na každou zavařovací sklenici

Je to velmi jednoduché

Nejprve si rajčata dobře omyjte a poté nakrájejte na plátky. Vyrovnejte je na plech vyložený pečicím papírem a posypte tymiánem a sušeným rozmarýnem. Rajčata pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu. Nyní oloupejte stroužky česneku a nasekejte je nožem nadrobno.

Vezměte suchou a čistou zavařovací sklenici o objemu 600 ml nebo 450 ml a na její dno dejte několik kousků česneku. Poté přidejte ještě trochu sušeného tymiánu a nakonec vrstvu ještě teplých rajčat. Takto pokračujte ve vrstvení dokud nebude sklenice téměř úplně plná. Zalijte olejem a sklenice pevně uzavřete víčky. Otočte je dnem vzhůru a po úplném vychladnutí je dejte do lednice.

A máte hotovo

Takto připravovaná rajčata můžete skladovat v lednici víceméně jak dlouho budete chtít. Jakmile budete chtít připravit nějakou dobrou omáčku, jen sáhnete po jedné sklenice a můžete z nich začít vařit. A především už vás ani nenapadne jít v zimě do obchodu a koupit rajčata, která pomalu ani nechutnají jako rajčata. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*