Pokud jste dostali chuť na nějaký pořádný oběd, můžete si udělat tuto lahodnou sekanou ze slaniny s náplní. Rozhodně vám zachutná na první kousnutí.
Není nic lepšího, než když přijdete domů po náročném dni a čeká na vás nějaký pořádný oběd, například v podobě této plněné sekané. Připravenou ji budete mít během chvilky a zabere ani ne hodinu, než se vám upeče, tudíž je ideální volbou. Navíc je její příprava nanejvýše jednoduchá a zvládne ji asi každý.
Ingredience a postup přípravy pokrmu
Budete potřebovat:
- 1 střední cibuli
- 1 mrkev
- Rostlinný olej dle potřeby
- 900 g mletého masa dle vašeho výběru
- 2 vejce
- 50 g strouhanky
- Půl čajové lžičky černého pepře
- 1 čajovou lžičku soli
- Půl lžičky provensálských bylinek
- Sušená rajčata dle potřeby
- 300 g syrové uzené slaniny
- 3 polévkové lžíce kečupu
- 1 čajovou lžičku hořčice
- Půl lžičky cukru
- Tymián dle potřeby
- Mletou papriku dle potřeby
- Nůž
- Pánev
- Větší mísu
- Zapékací mísu
- Pečící papír
Vezměte si cibuli a pořádně ji oloupejte, poté ji nakrájejte nadrobno. Do pánve nalijte trochu oleje, rozehřejte jej a nakrájenou cibuli vsypejte do pánve. Mezitím, co se bude smažit, si oloupejte mrkev a také ji nakrájejte na malé kousíčky, přihoďte ji smažit k cibulce. Do větší mísy vložte mleté maso a rozklepněte k němu vejce. Dodejte strouhanku, sůl, černý pepř, slunečnicový olej, provensálské bylinky a papriku.
Výsledný pokrm jednoduše budete milovat
Ručně vše promíchejte. Do směsi následně přidejte i smaženou cibulku s mrkví. Sušená rajčata nakrájejte, nasekejte petržel a dodejte ke směsi. Vezměte si formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem. Následně na ni rozprostřete kousky slaniny tak, aby její koce z každé strany visely směrem ven.
Naplňte ji směsí z masa konce slaniny zapleťte do sebe, aby utvořily pevnou strukturu. Celou sekanou pomažte rostlinným olejem a troubu si předehřejte na 180 stupňů. Následně pečte okolo 45 minut, pravidelně ji kontrolujte, aby se náhodou nespálila. Mezitím si do hrnku smíchejte kečup s hořčicí a cukrem.
Sekanou vytáhněte po 45 minutách z trouby a touto kečupovou směsí ji pomažte, následně ji ještě posypejte tymiánem a pepřem. Opět dejte zapéct na dalších 15 minut a poté máte hotovo. Můžete okamžitě podávat například s vařenými brambory. Dobrou chuť!