Při pečení kotlet z vepřové krkovice mívají lidé problém s jejich vysušením. S tímto receptem už nebudete tento problém řešit, a přitom si maso upečete pohodlně v troubě.
Jestliže už máte nějaké zkušenosti s přípravou masa, tak už jste se nejspíše setkali s tím, že i tučné maso může být tuhé nebo vysušené. To je většinou způsobeno špatnou přípravou nebo surovinami, které se k masu přidávali. Tento recept je vhodný pro všechny, kteří by si rádi udělali kotlety z vepřové krkovice, které budou šťavnaté.
Suroviny, které budete potřebovat
- 600 g vepřové krkovice
- 30 ml olivový olej
- 2 lžičky tymiánu
- 1 lžička chilli
- sůl podle chuti
- 2 lžíce cibulového prášku
- 330 ml světlé pivo
- mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 75 ml suché bílé víno
- 2 lžíce citronové šťávy
Dbejte na důkladnou přípravu masa
Nachystejte si všechny potřebné suroviny a poté se pusťte rovnou do práce. Umyjte si vepřové maso a poté jej nakrájejte. Papírovými utěrkami můžete maso osušit a následně jej lehce vyklepejte. Následně si dejte na kousky masa olivový olej a pořádně jej rozetřete ze všech stran.
Nezapomeňte maso také dochutit
Protože maso by bez koření nemělo tu správnou chuť, měli byste nyní sáhnout po třtinovém cukru, soli a také po koření na maso, které máte rádi. Veškeré koření dejte na maso, obalte ho a poté dejte maso do nádoby, v níž budete vše péct. Maso nakonec zalijte citronovou šťávou a promíchejte vše rukama.
Nechte maso uležet v koření
Protože maso lépe natáhne chuť koření, pokud v něm bude naložené delší dobu, dejte maso v zapékací míse do lednice, ale ještě předtím ho zakryjte potravinářskou fólií. V lednici jej nechte alespoň 3 hodiny, ale klidně jej zde můžete nechat i přes noc. Půl hodiny předtím, než se rozhodnete maso dát péct, vyndejte mísu s masem z lednice a nechte ji při pokojové teplotě.
Mezitím si rozehřejte troubu na 200 °C a maso ještě zalijte bílým vínem a 15 ml olivového oleje. Přidat můžete také feferonky a volitelné koření podle vašich chutí. Až bude trouba rozehřátá na 200 °C, stáhněte ji na 170 °C a můžete do ní vložit zapékací mísu s masem a péct po dobu 1 hodiny a 10 minut. Po dopečení přidejte k masu zeleninu a čerstvé bylinky.
Napište komentář